Dagen D

Idag är det den stora dag D, Jonas kommer hit. Vi hämtar honom på busstationen i Åsele ca. 17:20, handlar och återvänder sedan till stugan.

Ikväll blir det brasbränning, hoppas bara vi får ihop mera rat så att den blir lite större än vad den är nu. Eventuellt kommer Stefan med familj, trevligt!

Solen lyser här men det blåser en aning ute........blir väl en promenad på alla gator (?) sedan ska Victor duscha så han är fräsch när han träffar pappa.

Nää nu ska vi hoppa lite, sedan gröt och tillslut sova en stund!

Bye!

Solig och härlig dag!

Idag onsdag så blir det en promenad i den härliga solen! Victor sover verkligen hur bra som helst här, måste var den härliga luften!

Nu ska jag ordna lite gröt till Victor. Återkommer senare om vad som händer på byn!

Adjö!

Uppdatering!

Ja för er som inte vet så har jag nu "landat" i den civilerade byn Långvattnet! Kom för övrigt hit igår efter mellanlandning i Lycksele. Trivs för övrigt som fisken i vattnet hos mamma! Äter god mat dagligen och blir servad av mamma. För övrigt så fungerar telefonerna nu vilket även betyder att det går att blogga från mammas bärbara dator!

Jonas sa detta innan han åkte iväg på kurs till Borås:

- Vad bortskämd du ska bli när du är hos mamma!

Och det är så sant! Här blir man uppassad! Som att bo på hotell.

Igår plockade vi fram peruken, som mormor hade när hon hade cancer, och provade den på Victor. Oj vilken skratt det blev! Har tyvärr inte med mig kabeln till kameran så bilder kommer senare! 

Idag har det regnat halva dagen. Efter regnet så gick vi på en promenad till pappa och hälsade på! I morgon så ska det visst bli fint väder, då är det dags att städa upp på altanen och sitta där och jäsa.

För övrigt så verkar även Victor trivas i Långvattnet som fisken i vattnet, sov i morse tills kl. 06:00 från klockan 22:00. Har även provat att äta risgrynsgröt, roligt att variera sig med gröten. 

Nää nu stundar sängen!

God natt kära läsare!

"Vi köper dina skor"

Igår kom ett erbjudande från Sportringen i brevlådan där det stod att de betalar 200:- för dina gamla skor (gympaskor) när du köper ett par nya från New Balance. De hade även ett erbjudande som resulterade i att du betalar 299-: för ett par nya skor efter inbyte! Sagt och gjort, idag åkte jag till sportringen med mina gamla luktande Asics i en systemspåse. Hittade ett par skor som passade mig men var väldigt skeptisk när jag skulle betala, frågade lite försiktigt om han ville ha mina gamla och de ville han, 299.- för ett par nya skor som hade kostat 700-:!  Vilket erbjudande! 

I veckan åker jag, Victor och vovvarna till Långvattnet med mormor! Pappa Jonas ska på kurs till Borås och kommer tillbaka på torsdag. Hörde på radion att telefonerna fungerade inte i Långvattnet och skulle vara lagade den 6/5...........nästan så att man tror att ska till världens ände men det är ju bara 3 mil från centralorten.....Åsele! Kommer då inte kunna använda mammas bärbara dator och blogga........

För övrigt är det väldigt varmt här, +16 ute och +37 inne i vårt lilla kök................

Nää nu ska Victor och jag busa innan vi ska hämta Jonas och åka hem till Gideå!

Ha en trevlig helg allihopa!


Dessa sommardäck!

Som jag skrev tidigare var jag ner till stan förra lördagen och beställde två nya sommardäck. De fanns ju så klart inte hemma. Igår fick jag ett sms av bilbolaget att däcken var klar, efter några timmar ringde en karl från bilbolaget och sa att däcken var klar. Berättade för honom att vi hämtar dem på lördag eftersom vi är borta på veckorna, vilket gick utmärkt! Alldeles nyss ringer telefonen igen och på andra sidan änden är det en kvinna från bilbolaget som säger att det vore bra om jag hämtar mina däck snarast eftersom de har ett sådant hårt tryck där! Upprepar återigen att vi hämtar dem på lördag eftersom vi är borta på veckorna!!!!!!!! Kanske ska ringa dit och säga ATT JAG HÄMTAR DÄCKEN PÅ LÖRDAG!

För övrigt har vi promenerat idag ute i den härliga vårsolen! Undrar även vad man ska äta till middag. Jonas ska nämligen äta pizza med sitt jobb.......fusk! Hoppas att han kommer hem med något gott fika bara!

Nää nu ska jag hoppa in i duschen.







Adjö!

18 mil i bil....

Ja idag åkte vi  tillbaka till Lycksele igen! Roligt att träffa karsloken igen och Victor fick träffa sin pappa igen! Vilken härlig dag det har varit! Vi började dagen med en morgonpromenad i det fina vårvädret, satt sedan ute och drack en kopp kaffe medan Victor sov i vagnen. Lagomt till att vi skulle sätta oss i bilen för avfärd mot Lycksele drog molnen in!

När vi kom fram till Lycksele gick jag och köpte mig ett par nya skor som jag spanat in på Eurosko! Det blev ett par av märket Adidas. Sista paret i min storlek........tur eftersom att jag kastade mina förra sommarskor i höstas och åkte nu upp i mina "foppaskor".

Ikväll har vi tagit en promenad i kvällssolen. Pälshögarna blev så skitiga så skurhinken fick tas fram!

Nu stundar lite nyheter sedan blir det sängen!

Bye!

Dagen som gått.....

Dagen började med att väckarklockan ringde 05:40.......men vi var alla så trötta så vi snoozade och steg upp 06:30. Victor var tröttas av alla och vaknade efter många om och men 07:10. Efter att frukosten var överstökad bar det iväg till Gideå för jag, Victor och vovvarna. Klockan 13:00 stundade den efterlängtade babymassagen och vägningen i Husum.

Victor väger nu 7590g och är 69,5 cm lång! Han kommer att bli en lång och reslig karl! Han är redan fem månader den 25:e.......vart har tiden tagit vägen????? Victor har börjat att vakna ca. 02:00 ibland för att äta lite så barnsköterskan tyckte att vi skulle börja ge honom en stor portion gröt nu, ev. både till middag och kvällsmål. Nu när vi kom hem ordnade jag en stor grötportion till honom, vilket han gillade. Undra om han har fått ärva sin matlust av mamma eller pappa? 
  Han kunde knappt hejda sig mellan tuggorna!

Färden fortsatte sedan till stan för att svänga upp på jobbet och sedan göra lite ärenden på stan! Victor charmade som vanligt tanterna på jobbet. Sandra och Verona följde med ut en sväng på stan, vaktade Victor under tiden jag var på Microshop. Han somnade så sött i vagnen när Verona vaggade honom! Bra jobbat!

  

Efter att vi varit på stan åkte vi på coop och handlade samt avslutade stadsturen med ett besök på barnens hus. Victor har fått en stol som man kan fästa på bordet av mormor!

Nää nu blir det till att kika lite på tv sedan sova!

Adjöss!






Helgen som gått!

Som vanligt går helgerna så in i hellskotta fort......trots att alla helger är lika långa så känns det som om vissa är kortare än andra!

I lördags hade vi lite tårtätning eftersom Jonas fyllde år, han fick en spikmatta av sin mor och far och jag måste säga att den var faktiskt riktigt skön. Det är inte spikar men det är väldigt vassa plastpiggar som stack upp från en uppblåsbar "minimadrass". Hade dock tröjan på mig........ska egentligen vara utan den men undra hur man ser ut på ryggen då? Spikmattan ska ju vara riktigt avslappnande!



Söndagen började vi med en promenad runt forsen, satt sedan ute medan Victor sov så sött i vagnen! Efter att Victor vaknade gick vi in och var inne en stund. Jonas drog sedan på sig blåstället och begav sig ut i garaget för att börja skruva i 460:n. Jag och Victor besökte honom efter ca. en timme för att höra om han kommer att ro projektet i land. Det är tydligen mycket att skruva bort men han tror att han kommer att kunna ro det i land om han får lite mera 5-56 som kan smörja upp de otroligt rostiga bultarna! Så håll tummarna, om några månader ser ni en blå bil som svischar förbi er och då är det nog någon av oss som gasar förbi!
  

Jag och Victor gick sedan in igen och började att dammtorka! Herregud vad dammigt det blir även när man inte är hemma! Har precis även märkt att Ronja har börjat byta till sin sommarpäls.........

Efter att Jonas arbetat klart för dagen så roade han Victor medans jag fortsatte att städa klart!

När klockan började närma sig 19:00 satt Jonas i tv:rummet och undrade varför vi hade soffan som vi hade den. Han kom med en idé om att vi skulle kunna möblera om. Sagt och gjort, vi bytte plats på soffan och tv:n så det var bara att ta fram dammsugaren och skurmoppen igen.......ja, vi dammsuger inte alltid bakom tv:bänken eller bakom soffan varje gång! Resultatet av ommöbleringen blev riktigt bra i alla fall!

Ja det var vår helg! Rolig men på tok för kort!

Ha, ha, ha.....måste även visa ett par bilder på dagens stora händelse i Gideå. Mötet på Pingstkyrkan.........blev tvungen att ta ett kort på hur många bilar som var där. Måste ha varit ett väldigt speciellt möte eftersom bilarna hade parkerat på vägen! Under mina åtta år jag bott i Gideå har jag aldrig sett så många pingstvänner på ett och samma möte!

  

I morgon åker jag och Victor hem till Gideå igen för babymassage, återvänder på onsdag igen!



  





Lördag och tårta!

Morgonen började med att jag steg upp i ottan och ordnade gofika samt tårta till min andre hälft! GRATTIS!!
  

Mackorna var nygräddade baguetter med salami och brieost! Goda var de i alla fall! Efter att vi fikat mackorna högg vi in på budapeststubben och tårtan.......MUMS!

Sedan åkte jag ner till stan för att inhandla två nya sommardäck, tyvärr fanns de inte hemma de däcken vi skulle ha så det var bara att återvända hem tomhänt!   Jonas hade ringt till bilbolaget igår för att höra om det var öppet och just idag skulle det vara en däckbytardag........ha, ha, ha! Såg endast till en enda kotte i verkstan.......och inte var det en enda skylt om att det var öppet heller! Ja, tur var väl det eftersom då gick det ju fort i alla fall!

Nu har mamma och Kenneth just varit här och bjudit på lunch samt grattat Jonas! Vovvarna har även fått haft dragkamp och lekt med varnadra en stund!

Nu stundar snart middagen, soyamarinerad kycklingfilé med pasta, men först så ska vi gå en promenad med vovvarna sedan kommer Jonas föräldrar ner på fika!

Ha en fortsatt trevlig helg!








Fredag hela dagen lång!

Ja, då var den bästa dagen på hela veckan kommen, FREDAG! Idag händer det inte så mycket, tänkte gå ut på en promenad men det blåser storm ute så jag hoppade över det!

I morse vaknade Victor 07:00 och var jättepigg.......det var tyvärr inte mamma men när man hör sin underbara son ligga och jollra så blir man inte annat än pigg! Efter att han legat och pratat en stund så somnade han om igen! 

 
Vi städade även lägenheten igår......eller jag städade och Jonas roade Victor! Victor har blivit så rädd för dammsugaren.....gråter när man startar den, måste vara någonting som han ärft av sin far för Jonas mamma har berättat att Jonas var oxå rädd för dammsugaren när han var liten! 
 

Efter att städningen var klar fikade vi vårt gofika! Bakelsen fick 3/5 i betyg......lite för mycket chokladmousse i den enligt min mening! Tyvärr var min favorit slut.....cremebullen!

          

Ikväll blir det bakning för hela slanten och i morgon blir det till att stiga upp i ottan för att sjunga en liten trudelutt för min andre hälft! Han ska väl få ett paket oxå! Ni som kommer på fika får smaka på en vanlig hederlig gräddtårta samt en budapestbakelse!

Ha det gott kära läsare!





Torsdag.....

Idag är det som sagt torsdag, vilket betyder att ikväll blir det torsdagsfika! För er som inte v et så brukar vi fika någonting gott varje torsdsdag för att fira att vi åker hem till Gideå på fredag!

Idag har Victor ätit gröt igen vilket han gillade idag! Åt upp hela smakportionen och ville ha mer. Tänkte även att han skulle få lite morotspuré senare för att få smak på någonting annat än mjölk! Jonas har för övrigt varit hem på lunchen sedan utnyttjade han sin friskvårdstimme så vi gick på en promenad tillsammans allihopa! Skönt förutom att det kom lite småflister!

Ikväll händer det nog inte så mycket.........lite städning av lyan sedan invänta fredagen!

Bjuder på en bild på grabbarna som låg och löste korsord igår!




  




Varmt & goda stortår!

Huga vad varmt det är i lägenheten! Solen ligger på nästan hela dagen och i köket är det nu +39,5..........trots att fönstret är öppet! Känns som om man är utomlands eftersom vi går på sand inne på grund av att det följer med så mycket grus från de fyrbenta pälshögarna.  

Det börjar nu bli riktigt svårt att byta blöja på Victor. Han lyfter upp sina ben hela tiden och suger på sina stortår eller slickar på fotsulan........gör om det om ni kan! Tänk om man hade varit så vig! Har försökt att ta en bild men så fort han ser kameran släpper han taget och vill greppa kameran istället!
  

Igår beställde vi en vindtät fleceoverall från P.O.P till Victor, det blir nog bra! Den kommer med leverans till helgen! Jag tycker att det är så svårt att veta vilka kläder man ska ha på honom nu så att det inte blir för varmt eller för kallt!

Igår köpte vi morotspuré som vi gav Victor och han tyckte att det var riktigt gott......betydligt godare än gröten! Idag ska han få lite mera.....få se om han tycker att det är lika gott idag!

Nää nu ska jag kika runt på lite tårtrecept. Jonas fyller ju år på lördag så då blir det kalas för hela slanten!

För övrigt verkar storken ha varit framme på flera ställen! Det gillar vi!

  

Tack för idag!








Åter till vardagen!

Ja nu är den grå vardagen åter igen! Victor har varit så otroligt snäll i Åre, även bilåkningen gick superbra! Det är ju trots allt 40 mil enkelväg som vi skulle färdas!

Här kommer en liten uppdatering om vad vi har pysslat med.

Vi kom fram på torsdagkväll, gjorde inget speciellt utan packade in sakerna och kikade lite på tv:n. Långfredagen så åkte jag, Jonas, Victor och hundarna till Ullådalen. Vi satte oss efter skidspåret och fikade.......måste dock erkänna att vi hade lite problem att ta oss dit eftersom det var så mjukt vid sidan av vägen men tillslut så! Hundarna tyckte dock inte att det var lika roligt att vara där......Ronja roade sig med att gräva en bivack!





Efter att vi hade fikat klart åkte vi ner till byn och kikade en sväng. Fick mig ett par jenas och ett pannband av karln.....snäll som han är!

Lördagens väder var dock bättre. Strålande sol och +12 i skuggan! Vi tog oss en promenad på morgonen och sammanstrålade sedan med de övriga, vid Fröå gruva, som hade åkt skidor dit. Vi fikade och var ute en stund.



Victor med farfar



Far och son



Hundarna tyckte inte att det var lika roligt att sitta fast i ett träd!



På kvällarna var Ronja lite kärlekskrank och det blev därför lite trångt i sängen för husse!



På söndagen gick vi en promenad upp till Copperhill Ett nybyggt hotell som ligger i anslutning till där Jonas föräldrar har stugan.

Tycker själv att hotellet nere på byn, Holiday Club, är 100 ggr snyggare.

       

Utsikten mot Åreskutan från hotellet!



Efter att vi hade ätit lunch åkte vi sedan hem! Skönt att vara hemma en dag och bara ta det lugnt. Victors öga har runnit en del och varat........vi har nu tvättat flera gånger per dag och nu ser det faktiskt lite bättre ut! Skönt!

Imorse åkte vi som vanligt upp till L-sele igen.........tur att veckan är lite kortare!

Idag har Victor provat att äta gröt igen.......tyckte inte om det så nu får vi se om vi hittar någonting annat som vi kan köpa istället för havregrynsgröt. Tiden går så fort och helt plötsligt är han sex månader och ammar han fortfarande då måste han även ha annan mat så det är bäst att börja i tid!

På återseénde!

Glad påsk!

Glad påsk på er alla kära läsare! I morgon drar vi till Åre......stannar nog tills på söndag!  

                                                                                

Victor rockar nu loss till hans favvolåt, Strutter med   . Är han ledsen så sätter man bara på denna låt och han blir ALLTID glad! Kan det ha att göra med att han lyssnat på dem live i min mage   




Bjuder även på en liten bild innan påsk!




 /Adjöss! 

 

Snö & åter snö!

Vaknade i morse och tyckte mig se att de var väldigt ljust ute.....det såg till och med lite soligt ut men icke! SNÖ!!! Tänk att aprilvädret är alltid så lurigt ändå blir man lika förvånad varje gång det snöar!

Passar på att gratulera Kennet på sin födelsedag! . Hoppas att du får en trevlig dag!

Just nu sitter jag och väntar på att Jonas ska komma hem! Så underbart!  Efter att Jonas kommit hem åker vi till stan en sväng sedan hem igen och myser!

Nää nu ska jag torka håret sedan ordna någon lunch! Är ju så hungrig! .

//Bye! 










Lite mera gröt!

Idag så ordnade jag lite mera gröt till Victor.....ja ska jag vara ärlig så tyckte han att det var godare när pappa gjorde den! Spottade ut det mesta, men det tyckte han var kul i alla fall!

För övrigt så har vi inte gjort så mycket annat idag! Fyller ständigt på "att ta med listan" inför resan till Åre och funderar hur allt ska rymmas i bilen!   

Ha, ha! Brukar ni se på "Ballar av stål"?.....såg lite igår! Att folk kan hålla sig!  




För övrigt så är det full fart på Victor. Ligger på sitt fårskinn och rullare runt, runt och åter runt. När han inte ligger på skinnet vill han gärna hjälpa mig att trycka på alla knappar på tangentbordet.  



Gláskiten våran!

Nu ska vi surfa vidare!

  


 

Tänder???

I natt har Victor inte sovit lika bra om han brukar, tror att det kan vara tänder på G. Han har vaknat ett flertal gånger och somnat nästan på en gång när jag lyft över honom till min säng! Kände även med ett finger i underkäken och visst är det upphöjt........stackarn, det är väl som om man har tandvärk själv.  

Nu är det bara en natt kvar innan Jonas kommer hem! Då får Victor och jag   på pappa (Jonas).

Solen kikade fram här för en stund sedan men nu lyser den med sin frånvaro.......tråkigt!

Nää nu ska vi kika på lite tv. Återkommer med lite uppdaternigar om det händer någonting spännande här hemma!



  
  








Påskveckan!

Ny vecka nya utmaningar! Ja nu är det redan påsk, veckorna går så fort! 

I morse åkte Jonas upp till Lycksele. Han jobbar kortvecka.........halvdag på onsdag! Vi åker eventuellt till Åre på torsdag och då tänkte vi att det är lika bra att jag stannar hemma dessa dagar annars blir det så mycket bilåkning för Victor! Även fast Jonas har kört den där vägen ett flertal gånger mer än mig så är ja alltid lika orolig varje gån han åker iväg! Man är ju trots allt rädd om sin älskling!

Igår hade vi besök av Jonas, Nina, Albin, Edvin och det nya tillskottet William. Trevligt att ses! MEN vad man redan har glömt.........shittt vad jag tyckte att William var liten. Kan inte fatta att Victor har varit så liten! 

Inför besöket bakade vi även en blåbärskaka! Hittade receptet på internet och den var riktigt god! Här kommer receptet:

Blåbärskaka

2 ägg
3 dl socker
100 gr smält smör
3 dl mjöl
3/4 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljpulver
2 dl blåbär eller 1 pkt djupfrysta


Smörj och ströa en ugnsform med låg kant. Vispa ägg och socker poröst, blanda i det smälta smöret och sist mjölblandningen.


Bred ut smeten i formen och strö över de halvfrusna blåbären. In i ugnen i 200 grader i cirka 30-40 minuter. Fungerar givetvis även med andra bär.


Servera med vispad grädde/glass, vaniljsås eller vaniljkräm.



Nää nu hände det någonting i Victors blöja........dags att åtgärda det!





  


Get yours at SweetIM.com

Den stora grötdagen!

Dagen började med att jag ordnade frukost på säng (som alla lördagar) till Jonas  . Vid lunchtid packade vi in oss i bilen och begav oss till Husum för att titta på lite fotboll! Som vanligt så är det alltid svinkallt där, jag och Jonas höll på att frysa ihjäl innan det var slut! Victor han sov så skönt i sin vagn!

Sedan begav vi oss hem och ordnade lite gröt till Victor, hans första gröt! Till en början undrade nog han vad det var men efter en stund tyckte han att det var riktigt gott!







Nåja, vi kompletterade även med äkta "mammamjölk"!

Efter att han ätit gröt så ordande vi ett hand & fotavtryck! Måste säga att det var riktigt svårt eftersom handen och foten skulle tryckas ner en aning i leran.....men tredje gången gillt!  

Nää nu ska jag fortsätta med middagen eftersom grabbarna sitter och tittar på ! Det blir benfri fläskkarré med paprikasås och potatis! Tror även att jag ska sno ihop en kaka till efterrätt!

Tjingeling!

  


Hosta & fredag!

Idag är det äntligen  härligt! Synd bara att helgerna går så himla snabbt! Idag snöar det ute.......jävla tråkväder! För övrigt så har jag försökt att hjälpa mamma med att få igång sin webkamera på sin bärbara dator! Efter många om och men så började hon fundera om hon hade någon kamera!   Hon har för övrigt köpt en bärbar och ett trådlöst nätverk. Nu får hon se upp så att grannen inte gör intrång på nätet!  Måste nog vara den första bärbara datorn som finns i L-vattnet! Snacka om att man har en modern mamma!

Victor har nu kommit på att han kan framkalla hosta.......det låter så otroligt gulligt när han försöker sig på att hosta! Vår lilla gullunge!  

Nää nu ska jag packa ihop lite här medan han sover, sedan kommer Jonas omkring 15:00 för att hämta oss och vidare avfärd mot Gideå!

Ha en trevlig helg!





Tråkväder!

Det som var så härligt väder igår......nu toksnöar det!!!!!!!!!

Igår kväll när vi var ute och gick så kände jag någonting som landade på mössan.....



Japp, ni ser rätt! Fågelskit!!!!!!!!!!!!! Aahhhhhhhhh fasiken snacka om otur! Det var bara att lägga mössan under vagnen och fortsätta promenaden utan mössa! Hur kan man ha en så´n otur?????

I morgon är det täntligen fredag vilket betyder att vi åker hem till Gideå! Sedan på måndagmorgon så stannar jag, Victor och hundarna hemma. På onsdag kommer Jonas hem igen för påskledighet! Det blir så mycket bilåkande för lille Victor om vi ska åka till Åre sedan så då är det bättre att vi är hemma och vilar upp oss. Försöker att intala oss att det blir bara två nätter själv.........tråkigt ändå!


Victor hoppas att det gick bra för pappa att  bil till jobbet idag!  
Puss på dig älskling!  





Förresten......

se upp så ni inte blir lurade idag.....det är ju 1:a april!  








Vilken dag!

Nu tror jag bestämt att våren är här på riktigt! Solen värmer och det är så skönt att ta en promenad mitt på dagen! Victor tog sig en riktig sovmorgon i morse......väckte honom kl. 11:00.  Det är så roligt att se, han är alltid på jättebra humör efter att han har vaknat.......skrattar och tar genast tag i sina fötter!

Igår åkte jag på dollar och införskaffade några tuggben till hundarna.......det gillade dem! Efter att jag hade varit där åkte jag förbi ICA och hyrde filmen "Patrik 1,5"........klart sevärd......vi fick då skratta i alla fall!

Har även glömt att berätta att vi har köpt en förpackning gröt som Victor ska få prova någon gång.........ja det känns som om man både vill och inte vill att han ska få smaka! Det är ju så himla enkelt att amma.......åja han ska väl inte sluta amma bara för att han ska få smaka gröt men det är ju ett steg i att han bli bara äldre vår gounge! Både på gott och ont!

Nu stundar sig snart middagen och då ska man ta fram sina "kastrulltekniska" kunskaper och göra biff! Gott!

Bjuder även på en bild på Victor och en av hans favvoleksaker.....bitringen!




  








RSS 2.0