Vilken lycka!

Som vi har väntat på att de ska höra av sig från Nordmaling där Jonas sökt ett jobb! I fredgas sa Jonas att han inte hade hört någonting ännu trots att de skulle höra av sig innan veckans slut......på väg hem funderade jag mkt över hur jag skulle lösa de praktiska sakerna på veckorna när jag skulle bli ensam! När jag kom hem så säger han att han fick jobbet! De hade ringt under eftermiddagen men Jonas ville hålla en hemlis tills jag kom hem!!!!!!! Fyyyy tusan vad glad jag blev!

Att Jonas har jobb på hemmaplan innebär:
Att det är definitvt slut på veckopendlandet!
Jag ska vara lite mera mammaledig tills Victor börjar på dagis
Vi kommer att ha ett socialt liv på veckorna!!!!!
Victor kommer att få träffa sin underbara pappa på veckorna!

Jonas ska ringa till Lycksele i morgon och begära tjänstledigt, jag ska prata med chefen om mera mammaledigt!!!

Igår var vi och hälsade på syrran i Umeå. Hon mådde bra efter omständigheterna och sa att hon skulle få åka hem på lördag! Vi bjöd på lunch och käkade sedan kladdkaka. Mattias, Ceciia och Felicia kom även förbi en sväng! Veronica tyckte nog att det var uppskattat.

Idag är det morsdag! Vi skulle upp till Jonas mamma och äta tårta men det verkar som om Victor har fått en släng av sin första magsjuka! Han spydde väldigt mycket i vagnen och sedan har han spytt tre gånger til! Hoppas bara inte att vi också blir sjuka nu så att vi inte kan åka till Stockholm och kika på AC/DC på torsdag!

Jag valde att ha min morsdagspresent innestående tills vi ska till Stockholm, får se vad vi hittar där!

Se you!

Kurs!

Förra helgen så var jag och Jonas på en gärdsgårdskurs.....ja tro det eller ej OCH vi var INTE yngst! Måste erkänna att det var riktigt roligt! Så nästa sommar när ni åker förbi huset så står det en prydlig gärdsgård vid vägen. Kul att lära sig någonting sådant så att kunskapen bevaras och förs vidare till fler generationer!

För övrigt så flyger veckorna iväg! På lördag åker vi till Umeå för att hälsa på syrran på sjukhuset. Går även en sväng på stan för att se om vi hittar någonting intressant!

Nästa torsdag så ska Victor vara borta för första gånger över natten! Vi ska åka till Stockholm och kika på AC/DC! Faster Louise ska komma hit och vara barnvakt! Hon "övade" när vi var på kursen och det hade gått bra! Tror även att detta kommer att gå superbra men som mamma är man alltid lite ängslig!

På tal om ängslig så har vi nu skickat iväg ansökan om förskoleplats. Victor ska börja 2/8.......hur ska detta gå?????? Kommer att bli jobbigt med inskolningen......säkert bara för mamma. Victor gillar kompisar så det går säkert bra!

Nä nu ska jag svula i mig lite mariekex med smör........

/Bye!

Grunden till en gärdsgård



"Banden" som ligger och kokas



De ska sedan delas och knytas




Så här blev resultatet





Snyggt va! Så här ser en riktgt trebandshage ut ;-)

Tjing!

Sommaren är här!

Nu var det ett tag sedan jag skrev här. Konstig nog räcker inte tiden till.....

17 maj vilket betyder att det är Norges nationaldag samt så började den ljuva sommartiden på jobbet! Det innebär att under 4 mån. arbetar man 7 timmar och 30 min per dag och resterande 8 mån. arbetar man 8,15 tim. per dag! Det är otroligt skönt att kunna åka hem redan 15:30 (om man har möjlighet) utan att nalla på flexen!

Här kommer en liten resumé om vad vi gjort under långledigheten.

I onsdags åkte vi till stugan och stannade där tills i söndags! HÄRLIGT! Vi hann med en del saker trots allt.

1. Tömmde dasset
2. Målade locken på det vi brädfodrade förra sommaren
3. Målade runt fönstret som även det fixades förra sommaren

Ok......jag ska erkänna, jag gjorde inget av detta! Det var Jonas som skötte allt men jag skötte ju vår son ;-) Det var faktiskt tänkt att Jonas skulle gräva en grop och jag skulle lyfta upp säcken som var i tunna (till dasset) men när jag kom till stugan så var dte redan fixat! Summa av kardemumma så hade vi en toppenhelg tillsammans med mamma och Kenneth!

Här kommer några bilder från den gågna helgen.

Victor "startar" trehjulingen som jag hade när jag var liten




Målarmästaren



Mamma kom förbi stugan en sväng så vi rökte en lax....GOTT var det! Tyvärr kan jag inte visa någon bild på hur gott det ser ut.....laxen var redan slut när vi kom på att det kanske skulle vara kul att visa hur det blev.



Mamma och Kenneth var snälla att starta igång morfars gamla traktor, gissa om Victor blev glad.










Nu väntar vi med spänning på ett svar......sedan vet vi när vi kan söka dagisplats till Victor.

Nu är det bara att räkna ner till semestern, hoppas att det blir lika fint väder som det är nu!

Nää nu ska jag leta ett bra hotell som jag och Jonas ska bo på när vi åker till Stockholm och ska se AC/DC!

Ha det gött i sommarvärmen!

Ensam!

Idag åkte Jonas och hans pappa till Manchester för att kika på fotboll på söndag, det var Jonas present från hans föräldrar och syskon med respektive. Kvar hemma blev jag och Victor. Jag hade tagit semester idag för att vi skulle kunna åka till stugan. Victor har inte varit riktigt pigg den senaste veckan. Hostan har blossat upp igen och natten mot torsdag var han vaken mkt och ajade över sina öron. Jonas åkte då med han till doktorn för att kolla läget! Som tur var var det ingen öroninflammation, men de fick hostmedicin utskriven.

I morse när vi steg upp för att hade Victor feber 38,5.......bara att packa upp alla saker igen och stanna hemma! Tråkigt men det hjälps inte. Vi ska dit igen på onsdag! Hoppas att Victor är piggare tills dess.

Efter några timmar i min ensamhet ringer mamma och säger att hon kommer i morgon lördag så jag slipper vara ensam....KUl! Sååå tråkigt att vara ensam när man inte kan gå ut!

Nää det är väl bäst att dra fram snabeldraken så inte mamma tror att hon har kommit till en sandstrand när hon kommer i morgon!

/Bye

P.S Visst är det härligt med vår! D.S

RSS 2.0