BVC

Idag har vi varit på bvc för att väga och mäta Victor! Det var på tok alldeles för länge sedan sist men tiden har bara rusat iväg! Han väger nu 10410g och är 78,5 cm. Vi fick även tid för ettårskontrollen! Victor blev helt till sig idag när han såg en brutta på bvc. Stog upp helt själv i flera minuter......han som annars är en fegis och står bara några sekunder!

För övrigt så har det varit en besiktningsman hit idag och kikat på huset, de hade klarat sig bra efter vägreparationerna.

Victor och jag längtar tills ikväll när Jonas kommer hem! Han är nämligen ledig i morgon, då måste vi in till stan
för att handla en hel del saker!




Nää dags att göra någon nytta!

Tjing!


Oj, vart har tiden tagit vägen??

Shitt vad tiden har gått fort! I helgen var vi som jag tidigare berättat i Åre. Det var himla trevligt att bara umgås och käka gott! I söndags var Victor 11 månader! Fattar inte vart tiden tagit vägen! Snart blir det ettårskalas!

Har blivt en del bilkörning den här veckan! Först Åre på helgen, sedan hem till Åsele. Där hämtade Jonas mig för vidare färd till Lycksele. På måndag åkte jag hem till Gideå eftersom vi skulle ha träff i mammagruppen på tisdag. I morgon tosrdag är det vägning för Victor och sedan på kvällen åker vi och hämtar Jonas i Husum. Jonas har tagit ledigt på fredag så då blir det till att shoppa i stan!

Jonas fick för övrigt se när Victor tog sitt förts steg i söndags och ikväll tog han två steg. Oj. vad stolt man blir när de små liven gör framsteg!

Annars rullar livet på här som vanligt! Victor har fullt upp med att blöta ner sig i hundarnas vattenskål när den står nere. Har även kommit på att dra ut strömkabeln till datorn eller öppna facket för brännaren........vet inte om datorn tycker att det är lika kul att få 100 knapptryckningar samtidigt......svarar ibland med att låsa sig totalt!

Nää nu ska vi läsa en djurbok!

//Bye!

Åre!

Igår styrde vi kosan till Åre med syrran! Det blev jag och mamma som hämtade henne! I bilen fick hon en lapp där det stod något i stil med att hon skulle åka 60 mil i bil......samt så fick hon 1500:- (av Peter, Stefan, jag med familj, Ulf samt mamma och Kenneth) som hon skulle shoppa för. '

Idag åkte vi ner på byn och shoppade.....hon köpte en mössa, handskar, kappa samt scarf. Så här stilig blev hon.



Efter shoppingen åkte vi på en rundvisning upp till Copperhill men tyvärr var det stängt och öppnar först den 1 dec. men de fick se hur det såg ut på utsidan i alla fall.

Vi käkade även en god lunch på bubblan.



Ikväll har vi käkat plankstek och vräkt i oss godis samt chips.....gött! Nu kikar vi på körslaget och inväntar pannacottan!

//Se Ya!

Knacekli knack!

Vem där???

Idag har Victor lärt sig att knacka! Han stod vid kylskåpet och knackade först där sedan kröp han till toadörren och knackade på den! Han tyckte att det var skitkul och skrattade hela tiden!



Ja ni som har barn vet att det är inte ofta man får sitta själv på toaletten, lär inte få göra det heller nu när han lärt sig knacka ;-)

Sötis!

//Bye!


Bara 3 dar kvar....

......tills jag och mamma ska åka med Veronica på en överraskningsresa! Längtar!

För övrigt så blir det bara mörkare och mörkare ute....men snart så är det vintertid så det blir lite ljusare en stund på kvällen men då är det mörkare på morgonen. Ja det är bara att inse att vi går mot mörkare tider!

I helgen hade vi en riktig arbetshelg! På lördagmorgon så putsade jag alla fönster utvändigt! 17 st rutor så jag hade skitont i mina ben dagen efter av allt spring på stegen, vilken träning! Jonas klippte gräsmattan för sissta gången i år. Söndagen krattade vi löv. Vi har en STOR gård med mkt lönnträd på så det tar sin lilla tid att kratta. Vi är inte klar änn men det är tack och lov bara mindre än hälften kvar!

Victor har et ganska hett humör och förra veckan sa Jonas att han inte fick knappra på den bärbara datorn för att den inte skulle gå sönder. Igår ville han knappra men då tog Jonas bort han och Victor blev skitarg...det hela slutade så här!

 



Ha, ha!!

//Se Ya!


-12,5 grader!

Nu börjar det att kännas som om det är vinter på riktigt här! -12,5 i morse....brrr!

För övrigt så råkade jag smutsa ner mina enda mjukisbrallor (som jag har med mig) igår så jag sprang ner till tvättstugan för att se om det var ledigt! Den var bokad mellan 16-21 och kl. var 18:45 och ingen hade börjat att tvätta än så jag slängde i mina byxkor och mitt underställ och när jag kommer tillbaka senare är det någon som har tagit ut kläderna när de inte ens var färdiga och lagt dem i en korg dyngsura!!!!!!!!! Faaaan vad sur jag blev! Det var dessutom tänt i tvättstugan så jag skyndade mig och tog mina saker sedan sprang jag därifrån. Vem vet.....det kanske är den mystiske mannen som tvättade just då och han vill jag inte träffa på ensam!

Vem den mystiske mannen är vet jag inte men han bor i huset brevid här! Är allt som oftast ute i solglasögon (även om det är mörkt) och cyklar alltid fram och tillbaka här med en hink på cykelstyret! För övrigt så gick han nedanför vårt köksfönster igår kväll när vi satt och fikade och ÄNTLIGEN har även Jonas insett att han är väldigt mystisk. Får nu inte gå ner i tvättstugan ensam längre!!!

Nää nu blir det en powernap medan Vitcor tar sig en lutare!

Tjingeling!


Ännu en ny vecka

Vill lova att tiden här i lght:en och hemma går i en rasande fart numera! Är inte så länge kvar tills det är den 4:e jan. och jag sitter på kontoret igen och kikar rätt in i hyreshuset som är mitt emot! Det blir säkert bra att börja jobba igen.....ha, ha...måste försöka att intala mig själv! Men det blir superbra att vi är hemma alla tre ända tills i augusti och förhoppningsvis så har Jonas hittat ett jobb hemma så vi kan fortsätta att vara tillsammans på veckorna!

För övrigt så har jag haft lite hjälp idag när jag skulle dammsuga!



Han har hittat ett nytt lekställe....städskåpet! Ja i en liten etta på ca. 30 kvadrat så är varje litet utrymme uppskattat ;-)

//På återseénde!


Grattis familjen Byström!

Ett stort grattis till Verona och Alexander till deras lilla flicka Elise!

Fredag!

Idag har jag och Victor varit till stan för att träffa trevliga arbetskamrater samt käka en god lunch på Kina! Efter att vi käkat lunch så gick vi till jobbet och hälsade på en sväng.....man måste börja vänja sig med jobbet redan nu! Det är faktiskt inte så länge kvar tills man sitter där igen!

Eftersom jag åkte hem i torsdags blev Jonas tvungen att åka buss hem. Spölandsbron håller på att renoveras så han fick åka en omväg med bussen, vilket resulterade i att han missade bussen till Husum och fick åka till Nordmaling istället. Jag och Victor åkte och hämtade honom där.

För övrigt så fick jag ett spännande telefonsamtal ikväll från Sandra! Blev helt nostalgisk och började tänka på hur det var för oss när vi åkte in på BB! Lycka till Verona!

Eftersom det blev knas med Victors sovtider idag så blev han övertrött ikväll! Fattar inte vart han får sin energi ifrån!!! När han kände att han somnade så slängde han snabbt upp huvudet igen......gjorde säkert så flera gånger men tillsut så orkade han inte längre.....sötis!

Avslutar med en bra fredagslåt!


Snö!

I morse när vi vaknade kikade vi ut genom fönstret och så att det hade snöat en del, men snöandet växlade ganska snabbt om till regn! SKIIT! Så idag när jag var ute på min promenad så blev jag så klart skitblöt om fötterna i mina tennisdojjor! Hur torkar man ett par blöta skor i en lägenhet???? För örvigt så har det hänt någonting på bloggen. Jag kan inte markera med fet, kursiv eller understruket samt länka till någonting eller lägga ut bilder......är det bara jag som har tappat alla dessa snabbknappar???? Nää nu ska jag fortsätta att surfa runt!

Sopor och jag!

Vet inte hur jag lyckas men nu är en av Victors skedar borta! Den finns verkligen inte någon stans, jag börjar nästan tro att den hamnat samma möte till ödes som sumphållaren till perkullatorn gjorde.......i soporna! Dock ej medvetet. Jonas påstod att det var omöjligt att kasta sumphållaren och det skulle absolut inte finnas att köpa som en reservdel men tji fick han, Elkedjan e grejer de!



För övrigt så rensade jag skohyllan på gamla skor i helgen och upptäckte en hel del gamla skor som bara blivit sparade och sparade till ingen nytta. Jag råkade nämna till spararen (Jonas) att jag skulle kasta hans skor som han hade när han tog studenten...vilket är 10 år sedan. Det skulle jag inte ha gjort för de var ju bra att ha OCH sedan var det minsann inget fel på dem heller! Ha, ha....tillslut hamnade de i soptunnan! Vi hade även diskussioner om ett par andra skor men de var bra att ha när han kratta......då skulle jag få lov att slänga ett par trasiga stövlar men det fick jag inte sedan heller eftersom han skulle ha dem när han krattade! Ha, ha....för er om undrar hur det ser ut med två par skor på sig samtidigt kan komma förbi i helgen för då måste vi börja att kratta!


Undrar!

Ja om jag kikar på statistiken på antalet besökare på bloggen så varierar det en hel del! Lördagar och söndagar är det såklart minst antal besökare.....har en liten känsla av att det är en hel del kommunalarbetare som läser min blogg ;-) ha, ha, ha!

Undra vilka alla läsare är??? Vissa lämnar ibland kommentarer vilke är skitroligt medan andra kanske bara ögnar igenom!

Ahh slutfunderat!

I morse hade vi -8 här......känns lite väl kallt och vi är inte ens inne i halva oktober! Hur ska detta sluta???

Nää kanske ska passa på att hoppa in i duschen när Victor sover en blund!

//Bye!

Försvunnen hund och mycket snö!

Denna helg har minst sagt varit händelserik både på gott och ont!

I fredags när vi kom hem satte vi igång och tinade kycklingfilén samtidigt som vi stöpte 1l bulldeg och bakade en äppelkaka. Efter att vi hade ätit så bakade Jonas ut bullarna och jag lät vår son bada! Sedan blev det gräddnning av bullarna på hög nivå och sedan var det tyvärr sovdags.

Lördagen började bra men sedan fick Jonas ett telefonsamtal från sin mamma som berättade att Jonas systers killes lillasyster hade omkommit i trafikolyckan i Skorped....så himla tragiskt!

På eftermiddagen åkte vi till Umeå och hälsade på syrran och Jonas syster Hanna. Det var roligt att se att Veronica hade blivit så pigg och att hon hade humöret uppe! Vi fikade bullar och snackade lite skit en stund. På väg hem kan jag lova att vi körde försiktigt eftersom vi bara hade sommardäck!

På söndagen var det regn och storm, så det blev mest att vi eldade i öppenspisen och donade lite inne. Vi välkomnade även snön eftersom vi plockade undan en del saker ute. Jonas bytte även till vinterdäck vilket var tur! På kvällen käkade vi en bit äppelkaka och insåg att denna helg är redan över.

I morse släppte vi ut Zita i vanlig ordning. Jag kikade ut men såg henne inte. Blev inte direkt orolig eftersom jag vet att hon aldrig sticker från gården. När vi skulle åka iväg var hon spårlöst försvunnen. Vi ropade och ropade men ingen hund. Jonas var dösäker på att hon gömde sig eftersom hon hatar att åka bil och antagligen att vara här eftersom hon inte kan vara ute själv. Jonas körde upp till sin mor och far för att kika så att hon inte farit efter någonting vilt men när bilen kom tillbaka på gården blev nyfikenheten för stor....vem kikade fram bakom häcken.....jo Zita! Husse var mindre glad men jag kan lova att jag drog på smilbanden inombords.....lite kul att hon gömmer sig! Skulle säga att vi har en riktigt smart hund!

Vi fick även en liten smärre chock i morse. Efter att vi hade passerat Fredrika var det lite snö på vägen men det blev bara mer och mer och tillslut var det ca. 7-8 cm. på ett ställe! Tog en bild med mobilen som bildbevis! Lägger upp den sedan när jag har kabeln.

Ja det var ett litet axplock från vår helg! Hoppas att din varit bra oxå!

Helgen har kommit!

Ja nu är det äntligen fredag igen! Victor och jag har nyligen kommit in från en promenad och jag har packat bilen inför hemfärden.....bara matpåsarna som fattas! Det ska bli så könt att komma hem igen!

Ikväll ska vi baka bullar för imorgon bär det av till Umeå för att hälsa på syrran! Inget kan väl passa bättre än att pigga upp henne med lite bullar inför kanelbullens dag! Ja, tänk om det hade varit så enkelt att man bara behövde baka bullar för att hon skulle bli pigg......då kan jag lova att jag hade bakat dygnet runt!!!

På söndag blir det nog en skogstur som vanligt ;-) Sedan hade vi tänk at fortsätta arbete med att klippa buskar och röja lite ris/träd!

Hoppas att ni alla kära läsare får en trevlig helg för det hoppas jag att vi får!

Måste bara lägga ut ett litet roligt klipp......stackars tjej!


RSS 2.0