Bilbarnstol kan vara livsfarlig!

Sitter nu och läser tidningen "Vi föräldrar" där det står att Emmaljungas bilbarnstol First Class 0+ kan vara livsfarlig vid en frontalkrock!

Hallå det är ju just en sådan bilstol vi har! Ahhhhhhhhh!

Går genast in på Emmaljungas hemsida där det står om bilstolen har ett serienummer som börjar på 08xxxx så byter de ut stödbenet gratis! Vi går ut och kikar och mycket riktigt så har vi en stol med det serienummret. I morgon så ska vi åka till stan så då blir det till att åka in på Babyproffsen för att införskaffa sig ett nytt stödben!

Enligt Råd & Rön som gjort testen klarade inte stolen en frontalktock i 64 km/h. EU:s testnorm är 50 km/h vilket stolen har klarat! Tur att vi inte har vetat detta tidigare, så många mil i bil som vår guldklimp har åkt utan att vi vetat om detta!

Nää nu blir det att kika på Råd & Röns hemsida!

God kväll!


Snickring, märtnen och regn!

Ja nu var det ett tag sedan man skrev här! Vi har hunnit ha namngivelsefest för Victor. Han fick jättefina saker.......kalaset blev lyckat, alla blev förhoppningsvis mätta och belåtna eftersom det blev massor av tårta och mat kvar!

På söndagen, efter kalaset, var det hemvändardag för Norrgissjöbyn. Det var fika, försäljning av olika saker samt ett bygdespel på hembygdsgården!

På eftermiddagen åkte vi upp till stugan med en fullastad släpvagn med virke! Jonas och Kenneth snickrade dagarna lång......som vanligt när vi ska vara där och jobba så regnar det mest! Klart blev det i alla fall.

Vi hade även ansvar för fikaförsäljning på fiskepremiären på onsdagen! 20 sålda fiskekort och byaföreningen gjorde en förtjänst på ca. 700:- på fikaförsäljningen!





Hem till frysen följde det med två regnbågar!

Under veckan  var det även ett väldigt otrevligt åskoväder........blått sken blev det från eluttagen så det var bara att sitta still!

På fredagen åkte vi in till Åsele för att vara där under marknaden! på fredagkväll kom Oskar förbi och ville ha någon som skulle följa honom in på Larz Kristerz......jag och mamma offrade oss. Jag måste säga att det var inget bra uppträdande....de måste öva lite till på mellansnacken........Ja men Oskar tyckte att dte var bra i alla fall och det var ju huvudsaken!

Resterande helg bestod av vandring på gata upp och gata ner ett antal gånger.....vi köpte oss lite ost i alla fall. Jonas köpte sig ett UL spö. Vovvarna fick även sig några grisöron!

Igår bakade vi kladdkaka......Victor och Jonas fick slicka visparna! Gött!






Här provar Victor sin kånkenväska.....visar även upp sin snygga body!



Ute och går med sin gåvagn!

För övrigt så har äntligen en av Victors lilla tänder kikat fram, han har nog haft lite ont för han har varit lite ledsen på nätterna! Det är med andra ord full fart här hemma, han drar sig upp överallt! Så roligt att se alla framsteg!

Nää nu ska jag vila ner pannkakorna!

Adjöken!
 

Storm!

Idag är det verkligen storm ute! Det blåser som aldrig förr!

Idag ska jag lämna in min mobiltelefon. Den har börjat att tappa mottagning på platser där jag har haft fullt förut. Tur att garantin finns kvar! Har nu letat i våra gömmor efter någon gammal fungerande.....hittade en samsung som kom typ -03 när polyfoniska ringsignaler var på tapeten!

Victor sover som sjutton, har sovit snart i två timmar. Han blir så otroligt trött när han utforskar alla saker, kryper runt och drar sig upp överallt så nu är det bara att passa hans lilla huvud! Han har redan fått två blåningar på kinden och en reva på hakan.

I veckan har vi varit riktigt husliga. Vi har avfrostat frysen, kokat både lingon och hjortronsylt samt bakat bullar. Igår tog jag även fram symaskinen och sydde upp mina jeans!

För övrigt så ska det bakas ännu mera i morgon! På lördag ska vi ha en liten namngivelsefest för Victor.......typ som ett dop men inte i kyrkan! Eller vi kallar det för ett litet kalas, det blir paj och tårta samt samkväm! De som förväntar sig ett tal eller dylikt kan glömma det!

Ikväll så ska jag Verona och Sandra träffas för att snacka lite skit och käka en bit mat! Det blir allt för sällan! En sak är säker i alla fall.....det kommer att bli skitkul och tiden kommer att inte räcka till!

Nää nu ska jag kika på lilla gubben!

Adjö!

Nääää

Det är verkligen sommar ute vilket gör att man inte har tid att blogga lika mycket nu som tidigare! på dagarna sitter vi mest ute i skuggan och softar och på kvällarna är jag och Jonas ute och slåss med myggen!

Victor har för övrigt lärt sig lite nya saker! Han kan härma en hostning och det roligaste han lärt sig är att han skakar på huvudet, som om han säger nej! Vi har för övrigt sänkt sängen till det lägsta eftersom han reser sig upp. Han var så trött ikväll när vi gick hem från Jonas föräldrar så han somnade nästan i vagnen. Vi gav honom välling och då sa jag till Jonas att vi lyfter över honom i sängen just innan han har somnat så då går det nog bäst!! Ha, ha....trodde vi! Han blev jättepigg, satte sig på knä och tittade på Jonas som låg i vår säng och skakade på huvudet, näänää! *Sötungen* Jonas höll på att skratta ihjäl sig!

Idag har det även kommit en åskskur, härligt det behövdes men nu är det så jädrans mycket sviare ute så man får hålla sig inne! Jag som hade tvättat flera maskiner och hängt ut.......undra när det tänker torka? Jonas tycker att jag har tjatat om vår tvätt hela dagen...hi, hi!

Victor har för övrigt inte ätit mammas mjölk sedan i måndags morgon! Har fungerat riktigt bra, verkar inte bry sig så mycket om tuttarna nu heller! Detta har mamma firat (både med glädje och sorg) genom att ta sig en Corona på måndagkväll och dricka ett glas vin ikväll! Jag säger bara det var SKITGOTT!

Nää nu ska vi dona lite!

Ha en fortsatt trevlig och varm sommar kära läsare!

RSS 2.0