Liten har blivit stor!

Fattar inte vart tiden tar vägen! Igår när jag köpte vantar så var det en storlek som skulle passa 0-1 år. Och nu när vi är ute och går ser jag att de är i minsta laget men HALLÅ MARINA.......han är ju ett år om två månader! Det är inte första gången jag tror att vi har en liten bebis fortfarande som inte har växt någonting!


Här är han cirka tre månader!




Och här är han tio månader!

För övrigt så har han nyligen somnat! Han gör verkligen allt för att hålla sig vaken! Jag satte honom i vagnen och gungade fram och tillbaka tills huvudet tippade fram, då skakde han på huvudet och kikade upp igen! Den här gången var John Blund starkare än vårt charmtroll men det är ofta han kämpar på så ett tag!

Nää nu ska jag kika i hus och hem tidningen!

Vem vet.....kanske kommer John Blund och hälsar på mig också ;-)


Mera tänder!

Av någon anledning så publicerades inte detta inlägg igår......gör ett nytt försök istället!

Vi har nyligen kommit hem från en väldigt trevlig lunch på matstället Indo! Lunchade med en gammal klasskompis, roligt!! Efter att vi hade käkat så blev Victor lite otålig så jag håller i honom och låtsas tippa honom upp och ner och då ser jag att hans vänstra framtand är nog snart framme! Tandköttet hade spruckit, den högra tanden var även på G! Vad gullig han kommer att bli med två tänder uppe och nere!

Vi var även in på Åhlens & Lindex en sväng och köpte lite tjockare vantar samt en pyjamas!

/Se ya!

Minusgrader

I morse när vi vaknade var det -2.....måste faktiskt erkänna att det är ganska vackert när man ser hur frosten ligger på backen!

Idag blir det inte så mycket på agendan! Ska åka in till stan och käka med en gammal klasskompis! Det blir roligt!

För övrigt så blir det väl en promenad oxå!

Har tyvärr inget mer att delge er nu men den som väntar på något gott.......


/Kramizar!

+2,6 och snö!

Det var så himla fint väder i morse, men för en stund sedan blev det bara 2 grader och snö!!!! VILL INTE HA SNÖ NU! För övrigt så är det faktiskt bara 12 veckor kvar tills jul!

I lördags var vi en sväng till stan och inhandlade lite kläder till Victor! Det var rätt så mycket folk på stan och det var väl för att det var löningshelg........ja alla förutom Nordeas kunder! Vi hittade även en leksak till honom som han gillar skarpt, roligt!

Igår åkte hela familjen + hundarna ut till skogen, ja det är ju inget ovanligt att Jonas är ute varje helg med Ronja men nu följde även Victor och jag med direkt på morgonen! Det var så roligt att se Jonas på morgonen. Han var som ett litet barn på julafton, kikade in i sovrummet flera gånger för stt se om inte Victor skulle vakna snart! Roligt att han vill att hela familjen ska följa med!

När dagen var över hade vi plockat gula kantareller och 2kg trattkantareller! Vi hann även med en sväng till Åktjärna och grillade lite korv! Där passade även Victor på att sova en stund!



Här är självaste jägaren som pejlar efter sin söta stövare som ibland är värdelös.......eller hur var det där?????



Mor och son tar sig en vilopaus och leker med kottar!

På kvällen hade vi fullt upp med att fixa svampen, ordna middag samt skörda äpplen som vi hämtade hos Jonas mamma och pappa!

Det var den helgen. Helgens tankar har även gått till syrran som blev tvungen att åka till Umeå igen och operera sig igen! Du är stark!

Nää nu har det slutat att snöa så nu finns det ingen återvändo, ut och röra på fläsket!

//Bye!


Solen lyser så fint!

Ja, solen lyser verkligen fint ute.....det är så underbart att se alla härliga höstfärger!

Idag åker jag och Victor hem till Gideå eftersom jag ska ta prover i morgon! Sedan ska vi gå ut och käka lunch med de bästa tjejerna Sandra & Verona! Det blir spännande att se hur deras magar har växt! För övrigt så blir Victor 10 månader i morgon.....jag fattar inte hur snabbt det har gått! Alla säger verkligen att man ska ta vara på tiden efter att man har fått barn för att det går så snabbt och det stämmer verkligen hur knasigt det än låter!

För övrigt så kanske man ska söka till Idol nästa år! Sovde ner både far och son med min underbara stämma till Björnen sover i tisdags. Ja, de kanske somnade för att det lät alldeles för jädrigt dåligt....det har jag inte tänkt på ;-)

Annars rullar livet på här i Lycksele som vanligt! Vi har fortfarande inte fått något svar på vad den mystiske mannen gör med sina hinkar på cykeln....ha, ha.....lyckades ta två kort på honom igår. Provade att soma in men man ser tyvärr inte vad det är i hinkarna!

För övrigt så har jag suttit och kikat både på Aftonbladet och Expressen om hur helikopterrånet genomfördes.....helt otroligt att de lyckades! Snacka om att de måste ha planerat allt in i minsta detalj!


Lägger upp en bra låt som ni kan lyssna på i alla fall.

Adjö!


Höstfynd!

I måndags åkte vi in till "stan" för att jag skulle köpa en bh. Väl framme på parkeringen så hade jag glömt Victors mössa i lägenheten, mycket ansvarslöst av mig ;-) Alla andra föräldrar hade mössa och en fin höstjacka på sina barn utom jag. Sagt och gjort så gick vi först in på Chicaboom och köpte oss en mössa från Geggamoja och sedan hittade vi en jättefin jacka på Åhlens! Dagen var räddad!

Så här fin blev han!





På lördag ska shoppingen fortsätta i stan, vi måste nämligen köpa lite mera byxor till herrn, samt se om vi hittar några tröjor! Det börjar även bli dags för vinterkläder snart så det blir även en sväng på fjällräven!

Nää nu blir det blöjbyte sedan lunch!

Måste investera....

.....i en BH idag! Hur kan man vara så klantig att man glömmer att packa ner det! Å andra sidan har jag glömt att packa ner trosor oxå så jag har blivit tvungen att köpa det oxå! Lindex öppnar på fredag här i stan, synd att de inte öppnade idag! Känns spontant som om de har mera underkläder och bättre priser på Lindex än på Åhlens!

Har för övrigt en urtrött kille i knäet, det blev knas med sovtiderna igår och i morse åkte vi 05:55! Igår var vi för övrigt ute och letade hundj...... som Jonas sa, eller Ronja som hon heter idag! Vi har varit lite oroliga att hundarna ska ha noskvalster igen så Jonas sa till Ronja på söndagmorgon att nu var det hennes sista chans att visa vad hon kunde! Sagt och gjort, hon drev en hare och Jonas försökte att fånga fast henne klockan 09:15, 15:50 var hon fast! Jonas kom hem till mig och Victor vid lunchtid och käkade sedan åkte vi alla tillbaka för att ta fast henne.

Ha, ha....som vi sprang i skogen och såg på pejlen att hon var nära men det behagade inte att komma för damen! Vi trodde att hon skulle bli glad och komma på en gång när hon såg Zita men icket! Det hela slutade med att jag och Victor åkte hem och Jonas gick in i skogen och fångade fast henne! Hon var skittrött igår, när Jonas skulle följa dem ut för att pinka för kvällen bar han henne ut till hallen och hon somnad i hans famn! Det såg lite roligt ut!
Ha, ha....det bor så lustiga människor runt om oss här i kvarteret! Det går inte med ord att beskriva vilka kufar det är! Hur många har mössa på sig när det är 18 grader varmt?????? Snygg med en verktygslåda av trä (hoppas inte verktygen är av trä då går det nog lite dåligt för mammagrisen att byta däck)?????? Normalt att cykla med solglasögon när det är mörkt ute????

Ja.....det finns hur mycket till som helst att skriva om dessa lustiga människor men det hinner vi inte nu!

Nää nu blir det fruktstund!

Aningens trött!

Sitter här i skrivandets stund och är en aningens trött.......tröttheten är även med mycket charm! Det började att Victor vaknade redan 00:10 och ville han välling vilket han fick! Klockan 02:00 vaknar jag igen av en liten söt unge som står upp i sin säng och är klarvaken........det är någonting som verkligen aldrig har hänt förut!!!

Jag tar honom till vår säng och lägger honom där. Han snurrar runt, runt och runt, ligger och pekar på lampan i taket, blåser ljud i sin lilla gulliga mun! Ja, han var vaken i nästan 1 timme.....och tro det eller ej, eftersom det var första gången någonting sådant händer, så kunde vi inte annat än skratta!

Inatt har det för övrigt varit minusgrader! Känns väl sådär......


Idag jobbar Jonas till 09:00 sedan åker vi till Åsele på farfars begravning!

Var med och tävla du oxå om ett presentkort på 300:-



Vinn ett presentkort från Mykidoo hos Robins garderob

Det är verkligen coola kläder där......så kom igen!

Nää nu ska vi göra oss iordning! Ha en trevlig helg!

Torsdag och snart helg!

Igår eftermiddag gjorde vi lite inköp. Vi köpte nämligen panelgardiner till ett utav de större rummen hemma! De var skitsnygga och det kommer att bli toppenbra! Vi var även på jakt efter majskrokar till Victor men i den här staden verkar de inte finnas några barn som äter de! Vi hittade i alla fall en liten påse på en icabutik tillslut! Ni skulle ha sett minen på Victor när han fick syn på påsen i bilen, han blev megaglad!

Igår när vi käkade middag hade Victor ätit en stund innan oss, han blev såklart sugen på någonting så jag skivade upp lite banan och la det på en tallrik!

Han kunde inte riktigt förstå hur man skulle kunna äta utan sked så han tippade hela tallriken över munnen istället! Och tro det eller ej, några bannnskivor fick han in!



Ganska många hamnade i haklappens ficka......men dem åt han upp sedan!



Vi har nyligen kommit in från en väldigt blåsig men skön promenad. Ikväll blir det att stryka lite kläder inför begravningen i morgon!

Nää nu ska man passa på att vila lite medans busungen sover!

//Ha det så bra i höststormen allihopa!

Tur i oturen!

Tror aldrig att jag har blivit så rädd någon gång som jag blev idag! Jag stod och diskade och Victor satt i matstolen lite snett bakom. Jag vänder mig om och plötsligt ser jag hur han faller ur stolen med huvudet före! SHITTTTT, vet inte hur jag gör men på något sätt så fångar jag honom innan han slår i huvudet i betonggolvet i byxorna! Landade dock på ett dl mått på golvet med kinden, så en liten blåning fick han i alla fall och ett litet skrapsår! Tror faktiskt inte att jag har haft så dåligt samvete någon gång!

För övrigt så har han lärt sig att göra väldigt roliga grimarser, men de är tyvärr svåra att fånga på bild men några har vi lyckats fånga i rätt ögonblick!

Här tar han i när han nyps!



Här tänker han nog hitta på lite bus!

Ha det gott!


Dagens fråga!

I söndagskväll så låg vi och slötittade på tv och fick se reklamen om att det går att skicka frågor till Eniro 118118, sagt och gjort vi skickade frågan:

Hur mycket energi avger en hamiltonstövare under täcket på en natt?

Svaret jag fick var:

Hej! Din fråga är intressant men tyvärr har vi inget svar på hur mycket energi en hamiltonstövare avger under täcket på en natt, därför kommer vi inte att ta betalt för detta sms.

Det skulle vara intressant att veta eftersom det blir tokvarmt under täcket ;-)

Ja, lite kul måste man få ha i alla fall! Undra hur många andr aknasiga frågor de får varje dag!

Bjuder på en liten rolig bild........personen i fråga är nog ute på hal is!





Bye!

Före och efter!

Före!


Efter!

Det blev en stilig kille!


Farligt att bära plastsandaler!

Ja, enligt aftonbladet ska det vara farligt att gå i plastskor! Det kan tydligen vara direkt farligt att bära skorna, de kan innehålla kvicksilver, bly och nickel! Men vad skulle jag göra utan mina foppaskor?????




Idag verkar det vara farligt med det metsa! Såg även på plus förra veckan där de testa olika jenas och hur farliga vissa märken var. Jeansen innehöll bland annat ett angtimögelmedel som kunde framkalla allergier!

Den som inga byxor har den får gå med rumpan bar......tror visst att det verkar bäst!!!!


Vilken uppfinning med spotify!

Förra veckan fick vi en inbjudan till spotify och jag säger bara en sak......jädrans så bra det är! Du kan söka på vilken låt eller artist som helst och vipps så kan du spela hela albumet! Helt suveränt!

För övrigt så har vi inte gjort så mycket i helgen. Fredagkvällen bestod utav att vi styckade kött......roligt va? Men nu är det gjort! För övrigt så är även älgjakten över för i år! Alla tre vuxna är skjutna så nu kanske man får se Jonas lite oftare på helgerna......ja även om han jagar med Ronja så är det betydligt enklare att följa med eftersom man inte behöver vara tyst som en mus!

Sedan har vi fortsatt att dona lite hemma.....finns en del att göra på 200kvm! Busade riktigt mycket med Victor på lördagkvällen, kröp i alla rum och jagade honom! Vi hade även en intern tävling om vem som kunde glida längst på golvet! Den äldre personen i hushållet (säger inte vem) fick visst ett brännmärke på armbågen.....så visst gick det hårt till ;-)

Vi klippte även Victor med hårklipparen igår (trots att någon har sagt att det skulle aldrig få inträffa, hi, hi)! Gick riktigt bra....han har ju så roligt hår! Det är som dun så det var inte det lättaste att köra med apparaten...håret ville liksom vika sig. Bilder på hur han såg ut före och hur det blev sedan kommer senare!

Victor och Jonas tog även tillfället i akt att kika på lite fotboll på lördagkväll!


Vet inte vem som är mest intresserad?


Igår så tog Jonas ut gammtraktorn så att Victor skulle få åka......och visst gillade han det!









Nää dags att svabba av sig inann man ska visa sig bland folk!

Bye!


Fredag!

Äntligen fredag! Idag kommer Jonas hem från L-sele så det blir trevligt!

För övrigt så har jag och Victor haft besök av några barn! Vi skulle ha mamamträffen här i onsdags men det slutade med att det kom bara en person! Vi hade det trevligt i alla fall!

Igår så var jag och Therese ute och gick sedan gick vi in till oss så att Hugo och Victor skulle få leka men Victor är så våldsam, tycker synd om alla barn! Han behandlar alla barn som om det vore Ronja han klättrade på! Idag ska även jag och Therese ut och gå sedan så kommer Nina in på lite fika!

För övrigt så händer det väl inte så mycket här hemma! I helgen ska vi ska försöka att leta i våra gömmor för att kunna fylla ut de tomma rummen och Jonas ska väl jaga som vanligt!

Nää nu ska man passa på att käka lite lunch! Kändes som om jag fick svälja blodpuddingen hel igår till middag, idag kanske man hinner tugga ;-)

//Tjingeling!


Helgen som varit och de andra dagarna som gått!

Helgen gick med en rasande fart.....som vanligt! I lördags flyttade Jonas syster och hennes kille från lägenheten! På söndagen så sågade vi upp vägen mellan oss så nu har vi helt plötsligt 200kvm att röra oss på! Kan säga att vi fyller inte upp rummen direkt! Igår och idag har vi försökt att sätta upp några gardiner och putsa fönster bara för att det ska se lite beboeligt utanför! När man dubblar boytan på en dag så är det inte så lätt att ha gardiner och saker i alla rum......men det löser sig nog!

Jonas har för övrigt jagat älg igår och idag! Har tydligen sett sex älgar. Idag fick de skjuta en älg. I morgon åker han upp till Lycksele och jobbar, kommer hem på fredag! Jag och Victor stannar hemma!

Var för övrigt till käftis igår......ett hål! FAANNN....1070:- kostar det att laga! Jag som aldrig brukar ha hål!!!!

Nää nu ska Victor ta på sig sin pyjamas sedan blir det sängen!

//God natt!


Fredagsmys!

Det är slut på veckan det är dags för fredagsmyyyys!

I eftermiddag är vi bjuden på middag hos Jonas och Nina! Det blir trevligt! Har hört lite skvaller om att det skulle bli grillat!

För övrigt så öser regnet ner här i Lycksele. Vaför blir man så väldigt lat av allt regnande? Orkar inte göra någonting vill helst ligga inne i soffan, äta godis och kika på tv!

Igår åkte syrran hem från sjukhuset! Det var så härligt att se hur hon har piggat på sig sedan vi var i Umeå och besökte henne.

Hade tänkt att försöka mig på att baka några grova tekakor i helgen samt ordna lite fika tills på onsdag då vi får barnbesök......känns konstigt att skriva bebisbesök eftersom de är inga bebisar längre!

Nää nu ska jag passa på att käka eftersom Victor sover!


Bjuder på en härlig bild!


Tvättstugan!

Nu har vi provat tvättstugan för första och sista gången! (Vi har alltid tagit hem tvätten och tvättat hemma) Tvättstugan ligger i huset brevid och i trapphuset STINKER det cigarettrök. Efter att jag tvättat upp syrrans kläder i går (och några av våra kläder) så tycker jag att det bara luktar rök av alla kläder! USCH! För övrigt så snodde jag någon annans tid! Det var bokat mellan 16-21 och ingen hade börjat tvätta 18......då tyckte jag att det var min tid! Måste faktiskt erkänna att jag var lite nervös när jag sprang ner i källaren ;-)

Igår blev Veronica förflyttad från Umeå till L-sele lasarett. Jag hälsade på henne en sväng igår och ska även dit en sväng idag! Vi hade tänkt att käka lunch i centralhallen.....eller vad det heter!

För övrigt så var Victor på Jonas jobb igår när jag var på lasarettet! Hi, hi, hi! Han tyckte att det var kul men blev lite less efter 1,5 timme! Jonas säger att han ska skrämma bort honom från den kommunala världen! Ja, vi får väl se hur det går!

Annars är det full fart här i den lilla ettan på veckorna! Victor kryper och jagar hundarna ständigt! Stängde för öppningen till sovrummet/vardagsrummet med vagnen men det gick så här bra!





Enkelt va! Man kryper bara under om man inte kan komma förbi!

Veckan som kommer är vi ( jag och Victor) hemma hela veckan! Jonas är ledig måndag och tisdag och åker sedan upp själv till L-sele för att jobba onsd-fred. På onsdag så ska vi ha träff hemmam hos oss med alla andra härliga bebisar i Victors ålder!

Nää nu vaknar Victor!

/Tjingeling!


Recept!

Sitter och kikar efter några nya recept! Tänk att man oftast bara gör samma och samma mat hela tiden! Vi borde införa att varje helg gör man någonting nytt......det behöver faktiskt inte vara avancerat alls! Vi gjorde det ett tag men nu tror jag att det har fallit i glömska! En sak är säker i alla fall, det blir inte fläskfilén med apelsin! Fasiken, vi förstörde en hel fläskfilé. Gott blev det INTE i alla fall!


Sitter för övrigt och lyssnar på radion där det diskuteras om män ska amma sina barn! Helt sjukt! Vissa tycker tydligen att det skulle vara helt naturligt att män ska amma barnen! Vissa har kommentarer som: att det underlättar för mamman, det ska vara jämnställt, man är ju två som skaffar barn, då är det bra om båda kan amma osv. Blir så less på allt skitsnack om att samhället ska vara jämnställt! Det går faktiskt inte att det ska vara jämnställt i alla punkter!

Det ser inte naturligt ut i alla fall!



Nää slut på all moralpredikan, nu ska jag fortsätta att kika efter recept!


//Bye!


1:a september!

Ja nu märker man att det är höst här i lappmarken! Vägverket har nämligen satt ut plogpinnarna idag.........lite tidigt men vem vet.....snön kanske kommer i morgon här!

Måste fasktiskt säga att hösten är riktigt fin! Det finns inget mera underbart än att fara ut till skogen en morgon när det är frost ute och det knarrar härligt under skosulorna! Det är UNDERBART!





(Ja, bilderna är inte mina!)

För övrigt så har jag och Victor varit ut på en riktigt svettig promenad! Shitt vad varmt det var ute! Trodde att det skulle blåsa kallt men inte alls!

Imorgon blir syrran förflyttad hit på lasarettet! Ska möta upp henne, det blir trevligt!

Nää nu ska vi käka lite frukt!

/Adjö!


RSS 2.0