Snart nyår!

Herregud vad tiden går fort! Julafton har varit och vi hade alla varit mycket snälla eftersom vi fick fina paket. Snällast av alla var nog Victor, han fick en himla massa paket. Det var så roligt att se att han inte var rädd för tomten, ville följa med tomten hem när tomten skulle fara. Jag tror faktiskt att han kände igen rösten på tomten.

Här har han redan börjat öppna sina klappar.





Läser en god bok i sin nya fotölj.




Victor har redan hunnit med att riva ner granen en gång, blev väldigt rädd så nu är han bara och petar på den och visar sitt söta "aja baja finger".

Vi har för övrigt fixat i ordnings hans rum så nu fattas bara en rullgardin där så kan han sova i sitt eget rum.

För övrigt så rullar livet på här hemma. Igår var vi en sväng till stan men shitt vilket folk det var. Fullt på alla parkeringar men inte så mycket folk i affärerna.

Snart är det nyår och vi blir nog bara hemma och mysar på, skönt!

Har även börjat nedräkning tills jag börjar jobba, sista veckan som jag är hemma.


Ha en fortsatt trevlig dag!

Fredag!

Ja nu har kylan kommit, vi ska inte klaga i alla fall för det hade kunnat vara + grader ute! Igår var det -22 här och idag är det -19, men det blåser som attan ute så det är inte skönt för fem öre!

Ikväll åker jag och Victor till Husum för att hämta pappa Jonas som kommer med bussen! Tycker ändå att veckan har gått snabbt men det är väl för att vi har varit ute på lite äventyr. Efter att Victor somnat ikväll blir det installation av den nya tv:n.......skitkul!

För övrigt så blir det nog inget annat speciellt här. Ska nog koka lite knäck när Victor somnat. Tycker att det är väldigt tyst i rummet så jag ska nog smygkika lite för att se om han sover.

Har tyvärr inget annat kul att förtälja just nu så på återseénde!

Äntligen!

Tillslut så vill snön komma. Hoppas bara att den är här för att stanna nu då!

Det har gått några dagar sedan jag skrev här! Antar att det har varit ont om tid och fullt upp! Victor har i alla fall somnat i sin säng två kvällar i rad! Han har annars ätit välling i vår säng och somnat där, sedan har vi lyft över honom till hans säng! Måste säga att det har gått över förväntan.......duktig kille! I morse tog han dessutom sovmorgon till 07:30 utan att käka välling någonting fram mot småtimmarna!

Han har inte kommit på att använda sig av sina fötter ännu! Var riktigt modig ett tag men han måste ha ramlat och gjort sig illa för han böev jättefeg ett tag men igår tog han 18 steg. Man ser verkligen på honom att han tycker att det är skitkul när han vågar.

Idag provade vi Victors pulka för första gången. Han fick den när han fyllde år men snöbristen har gjort att vi inte kunnat använda den men idag så fick mamma agera häst.........det var jäkligt jobbigt!



Tillsut så avslutade vi med att busa med Zita.






Tomten verkar tycka att jag och Jonas har varit snälla i år! Det ska tydligen komma ett platt jättepaket med budbil hit........han som önskade paketet pratade om att det är OS i februari och han är pappaledig då.....skulle tydligen vara kul med detta paket då :-)

//Tjingeling!


Pepparkakscheesecake

Vill ni göra en god efterrätt prova denna:






Ingredienser:

Botten:
25 stycken krossade pepparkakor, cirka 4 deciliter
75 g smält smör
2 st stora ägg
1 dl finkornigt strösocker
400 g philadelphiaost
0.5 tsk vaniljsocker

Glasyr:
3 dl gräddfil
2 msk finkornigt strösocker
0.5 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 170 grader. Låt den bli varm.

2. Blanda pepparkakskrosset och det smälta smöret till en massa. Tryck ut den i en form med löstagbar botten, cirka 24 centimeter i diameter. Låt degen gå upp 2 centimeter på kanten. Ställ sedan formen i kylen.

3. Gör fyllningen under tiden: Rör ägg, socker, ost och vaniljsocker till en slät smet. Häll den i formen. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut formen. Låt stå cirka 5 minuter. Höj ugnstemperaturen till 200 grader.

4. Rör gräddfilen, sockret och vaniljsockret till en jämn smet. Bred ut den på kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Ställ kakan svalt i minst 8 timmar.

5. Garnera den kalla kakan med vindruvor. (Ej nödvänigt!)


Receptet finns även HÄR

Lycka till!


Sista natten är nu ett minne...

Ja, nu har vi (jag, Victor och vovvarna) sovit sista natten i lägenheten! Det var hårt kan jag lova......ja och det berodde på att igår kväll bar vi ut soffan, sängarna och soffbordet.....jag och Jonas sov alltså på golvet! Jonas sov på mattan och på mattan hade han en tunn bäddmadrass samt ett lakan! Jag hade en tunnare filt och en ullfilt samt ett lakan! Kan säga att det tog en himla tid för mig innan jag somnade men Jonas verkar ha sovit väldigt skönt! Han har snarkat HELA natten! Skulle kunna tro att han tagit sig ett par sängfösare för att klara natten!

Innan han åkte på jobbet i morse så frågade han mig om jag hade överlevt natten och jag svarade knappt och då säger han att hans rygg känns riktigt bra! Jag är nu övertygad om att han inte kommer att sova dåligt de resterande sex nätter han har kvar här!

Idag så ska vi ut och käka jullunch! Det blir gott! Sedan vid vanlig tid ca. 15:00 rullar vi (jag, Victor och vovvarna) från Lugnet och Fågelvägen 7 för sista gången :-), ja Jonas du har bara sex nätter kvar!




Tjingeling!

Torsdag!

Fattar inte att det är sant! Det är sista natten i natt.......känns helt underbart! När jag tänker tillbaka på tiden vi har haft här i lägenheten så är det helt otroligt vad bra det har gått! Kan själv inte fatta att vi endast har haft internet här...ingen tv alltså! Det är nu man har upptäckt alla svtplay, tv4play osv. Har ändå kunnat häng amed i de program man har velat se! Kan inte sticka under stolen med att det kommer att bli otroligt skönt att se på tv hemma ;-)

Har skojat med Jonas och sagt att han får bara vistas i vardagsrummet när han är pappaledig (det är ungefär lika stort som lägenheten här)

Har kikat på vädret och det verkar som om det kommer att bli kallare i veckan...skönt! Är så less på allt slask! Vill ha snö nu! Bäst att passa på att förbättra fönstren en sista gång innan det bli - grader!

Ikväll ska jag åka in till stan(?!?!) och fika med en gammal klasskompis! Roligt att komma ut ibland och snacka lite strunt!

Måste bara få visa ett kort på min onda fot! Tappade vällingburken på foten i lördags och det här blev resultatet:



Igår drack vi lite glögg för första gpngen i år! Tycker att den ljusa glöggen är mycket godare än den mörka!

Nää nu ska jag fortsätta att surfa!

Visar bara ett par bilder på vår älskling!





1800 mil och sista veckan

Nu är jag och Victor inne på sista veckan här i Lycksele! Känns skönt att få veta att vi kommer att vara hemma tillsammans allihopa i sju månader i alla fall! Hoppas att Jonas hittar något jobb hemma så vi få fortsätta att vara hemma!

Har räknat ut lite snabbt att Victor har i alla fall åkt ca. 1800 mil i år och det är bara mellan Lycksele och Gideå, alla andra turer och svängar vi har gjort är inte inräknade. Det går kort att sammanfatta att han bör vara en van bilåkare.

Jonas åker upp själv nästa vecka så då får Victor och jag vara hemma! Denna vecka har vi tagit med släpvagnen för att vi ska ta hem en del saker. Jonas kom med en bra ?!?! idé om att vi skulle ta hem alla saker utom bord och stolar denna vecka så skulle han sova på golvet sista veckan och då slipper han ta upp släpvagnen sista veckan. Det betyder att vi måste även sova på golvet natten mot fredag för att vi ska packa ihop sakerna på torsdagkväll.....ja, vi får väl se vad han säger efter den natten!! (Victor har självklart kvar sin säng)

Bjuder på en bild på en koncentrerad herre som lägger lite pussel!



//Bye

Tyst och lugnt!

Det är verkligen tyst och lugnt här! Jonas är på hockey och Victor verkar ta en långsovning! Victor och jag ska sedan åka till stan för att hämta Jonas ikväll!

I morgon blir det den traditionella julmarknaden här i Gideå, brukar inte göra några fynd men det är kul att bara kika runt lite!

Nää nu vaknade Victor så nu ska han snart käka!

/Bye!

-12, känns som en riktig vinter nu!

Idag är det -12 och några cm snö här i L-sele, börjar så smått som att kännas som en riktig vinter. Hemma är det säkert ingen snö än, nuu vill vi ha snö så att vi kan dra Victor i sin nya pulka som han fick när han fyllde år!

Imorgon åker jag hem till Gideå eftersom jag ska till läkaren på torsdag. Jonas kommer med bussen hem på fredag. Nästa veckan är det sista gången jag och Victor åker med till Lycksele, känns helt underbart att slippaväcka honom kl 05:15 för att sätta honom i bilen och åka 18 mil!

Har för övrigt börjat lite smått att städa ut ur lägenheten! Började igår med att putsa fönstren.....shitt vad jobbigt det var! Stooora rutor som är delningsbara! Passade på eftersom det var + grader, men som vanligt så ser man i dagsljs att det är fuskat på några stället ;-(

Igår hade jag och Victor en grimastävling! Lyckades fånga några roliga grimaser i alla fall.








Sist men inte minst......kort på två riktiga polare!



Nää ska hoppa in i duschen så att man känner sig som en människa!


RSS 2.0