Sommartid

Ja så var det dags igen för sommartid, kändes inte som de när man kikade ut genom fönstret i morse i alla fall. Snön vräker ner, börjar att bli less på den nu!

Igår var vi till stan för att handla lite inför resan. Blev tvungen att köpa en sommarjacka samt ett par sommarskor till Victor, han kan för tusan inte komma i vinterkängorna och vinterjackan till solen!

För övrigt så pysslar vi inte med så mycket här hemma. Jag och Jonas håller på att slipa på en gammal 1800-tals dubbeldörr som vi ska sätta in i vårt framtida sovrum. Vi bränner först med en värmepistol för att skrapa bort gammal färg och sedan blir det slipning.

För övrigt så har nedräkningen börjat inför resan! Bara två arbetsveckor kvar, inte ens helveckor och sedan åker vi! HÄRLIGT! Skönt att bara ligga och slappa!

Bjuder på några bildre från förra helgens skoterutflykt.





 

Victor leker med sin favoritleksak.....skotern!

Victor får lära sig tidigt av pappa att man måste raka sig......här får Victor prova att använda lite rakskumm.

En liten mannekäng som visar sin nya jacka samt nya skor.



Nää nu ska jag se slutstriden på skidskyttet!

Tjingeling!


Stugan!

Hej hopp vad tiden går! Länge sedan jag uppdaterade igen men ska försöka att bättra mig, ser ju trots allt att det är några intresserade människor som vill veta hur vi har det ;-)

Förra veckan var vi i stugan fre-sön, mkt härligt! Vi hade bra väder alla dagar.....synd bara att det blåste en del på fredagen och lördagen MEN på Halmsjön (enda utflyktsmålet i byn) var det väldigt lugnt och skönt.

Här kommer lite bilder från helgen:

Victor med sin kusin Kajsa



Morfar och kusin Emil fixar lite ved till grillningen



Tupplur



Brodern med sina barn






Grabbarna tar igen sig efter en dag på sjön

Morgonpromenad på sjön.


Zita tar sig en promenad på skaren



Helgen var toppen!

I veckan har vi inte gjort någonting speciellt, vi håller på att skrapa färg från en dörr......börjar nu att inse att vi kommer aldrig att hinna klart köket innan Jonas ska börja jobba igen......han har redan varit hemma i tre månader! Hoppas att det dyker upp något jobb här på hemmafronten annars kommer det att bli tufft att vara ensam på veckorna!

Efter att Jonas kommit hem från fotbollsmatchen ska vi ut och köra skoter!

Nu är det bara tre veckor tills vi åker till Grekland! HÄRLIGT!

Ha det gött!


Såpbubblor!

För någon vecka sedan så upptäckte jag att Victor var väldigt intresserad av bubblor som blev av diskmedelsflaskan så idag gick jag och köpte såpbubblor. Oj vad kul han tyckte det var, pappa Jonas tyckte nog att det var minst lika kul. Under tiden jag åt middag så blåste Jonas och Victor sprang och fångade bubblorna! Rolig syn!

På fredag åker vi till stugan, ska bli så härligt att bara vara och åka skoter!

Ikväll har jag lyckats med någonting mästerligt! Jag gjorde upp en eld i öppenspisen och när jag kom ut från duschen så hade vedträna tippat vilket medförde att det luktade rejält med rök här inne samt så var det lite dimmigt! Det fanns inte så mycket annat att göra än att öppna fönstret. Folk som gick förbi måste nog ha trott att jag varit galen som hade fönstret öppet fast det är minusgrader.

Nää nu blir det till att ta sig en frukt!

Grillning!

I helgen var det tyvärr inte tillräckligt bra väder för att ta en tur med skoter så vi tog fram klämmjärnet och grillade korv på gården istället, fungerade helt perfekt! Mellan korvgrillningen och ätandet så ville Victor åka några svängar med bobben!



Vi hade även besök av en kontrollant från livsmedelsverket.....Zita!

Lite sot runt munnen.





Utan grillring fungerara det lika bra med gamla takpannor!





Ikväll har Victor passat på att mata Zita, om han vill ha ännu roligare brukar han kasta kulorna till Ronja.

För övrigt så har Victor blivit en STOR kille nu. I söndags köpte vi en rullgardin och han sovde för första gången på sitt rum. Somnade som vanligt själv, även i det nya rummet........börjar att förstå nu att han är inte så liten längre.......STORKILLEN!


För övrigt är han väldigt snabb på att snappa upp saker. Igår torakde vi våra skor i skotorken och idag gick han och hämtade Jonas skor och skulle sätta dem vid skotorken.....fattar inte att han snappat upp det efter att han sett hur vi gjort en gång!


Nää nu blir det till att käka lite nybakade tekakor!


På återseénde!


RSS 2.0