Corona!

Ja, inte för att man ska uppvigla människor till att dricka alkoholhaltiga drycker MEN jag måste bara säga att det är väldigt gott med en CORONA! Efter att inte druckit alholhaltiga drycker sedan mars -08 (ja, det blir 16 månader) så dricker jag nu min första öl!

Måste även berätta att vi köpte ju som sagt en pool till Victor idag, efter att ha blåst upp tre ringar var jag näst intill död.......nu märker vi att en ring läcker......blir så irriterad! Bara att ta tillbaka den på torsdag då vi ska ner och kika på sommarvågen! Det ska tydligen vara som allsång på skansen.....ja vi får se!

I morgon åker vi till banken för att prata bolån! Spännande!

Nää nu ska jag ta mig en klunk!


Semester!

Ja, idag är det Jonas första semetserdag! Den började vi med att åka ner till Husum för att väga och mäta Victor. 8540g och 73 cm lång! Han är inte en liten bäbis längre, han är ju en stor kille! Problemet är att han är nu för stor för liggdelen till vagnen (klättrar och har sig) och på tok för liten för sittdelen! Spännerna sitter väldigt högt upp på sittdelen så nu vet vi inte riktigt hur vi ska göra? "Bära mig" tycker Victor men det tycker inte mamma och pappa eftersom det blir så tungt!

Köpte även en badpol, byxor och ett par halsockar till honom.

För övrigt så har vi suttit ute i skuggan hela helgen, märkte även att solen tog ganska mycket i skuggan också så igår fick Victor ha sin tunna vita skjorta för att han inte skulle bränna sig! Ikväll åker vi nog någonstans så att hundarna får bada!

Här kommer ett par sköna sommarbilder!



Killarna som har gjort lönnäsor!





På återseénde!

7 månader!

Glömde ju i morse att Victor är faktiskt 7 månader idag!!!! Tiden går så fort......snart är man tillbaka på jobbet....USCH!

På dessa 7 månader har han lärt sig så otroligt mycket, krypa, sitta resa sig upp och det stora sedan är väl när han tar sina första stapplande steg!

Snart ska jag åka och klippa mig så man är fin nu när Jonas har semester. Efter klippningen bär det av till en pizzeria eller kanske Frasses! Sedan ikväll blir det att packa ihop alla saker för i morgon vid lunch drar vi hem till Gideå! Wieee

Tänker för övrigt ge Victor lite mat nu i värmen.....det är ju "bara" +30 inne........bara att hälla ut lite sand så tror man att man är på beachen!

//Adjöss


Jag kan sitta!

Jag har nu blivit jätteduktig och kan sitta ganska länge själv i alla fall! Titta här själv!





Jag leker för övrigt med min traktor som jag fick igår!

Nu väntar vi på att pappa ska komma hem. Då ska vi käka lunch och sedan gå ut på en promenad. Jobbar man på kommunen så har man någonting som heter friskvård......det ska jag också ha när jag blir stor!

För övrigt så är det sista natten här på fem veckor......skönt! När jag kommer hem så ska jag krypa och kika in alla rum hemma!

//Vinkevink!

Varmt!!!

Idag är det riktigt varm.......längtar tills Jonas har semester då vi kan sitta ute. Vägrar sätta mig på parkbänken här ute eftersom klientelet här är minst sagt annorlunda! Inne är det just nu +34,5 i köket, trots att båda fönstren är öppna! Har även hängt för båda fönstren så man tror att man har kommit till en familj från ett annat land.....(luktar dock ej vitlök här inne......idag)

Kom nyligen in från en promenad, gick så att hundarna skulle få bada men det var bara Zita som doppade sig. Lille Victor fick bara ha en kortärmad tröja på sig i vagnen skulle nog annars ha blivit på tok för varmt! Hatten fick han vara utan eftersom vi glömde den hos mormor, men den ligger ju i brevlådan och väntar på oss när vi kommer hem på fredag!

Igår käkade vi glass (köpte av glassbilen häromdagen). Victor var inte sen på att vilja smaka, så pappa och han käkade glass i sängen.





Ikväll blir det nog ett besök på Dollar för att inhandla lite batterier till babyvakten så att mamma och pappa kan sitta ute i lugn och ro på kvällarna!

Avslutar på två bilder! En bild på ett oskiljaktigt par i stugan och den andra bilden på en arg kille!





//Adjöss

Midsommar, 10-års jubileum och massa annat!

Ja nu var det ett tag sedan man skrev här och det har ju uppenbarligen hänt en del saker!

Jag åkte till stugan redan på onsdag, Jonas anlände med bussen på torsdag. På kvällen var det byamöte vilket resulterade i att jag valdes til kassör!

Midsommarafton började som vanligt med en tipsrunda och lite lekar. I år anordnades det på Solbacka, ja, vi behöver inte ens nämna vilket lag som vann tipsrundan........Jag, Elin, Linnea, Jenny och Conny!

Det blev även många skratt när Görans lappar kom fram!



Efter lekarna blev det grillning!

Kvällen fortsatte sedan med kubb och lite prat!


På väg upp till myggnästet!

På grund av väldigt mycket mygg och en trött son avvek jag och Jonas tidigare än alla andra. När de andra kom hem är de bara de som vet!???!!

En miss i år var att det inte blev någon traktor med tillhörande vagn som körde runt!

Midsommardagen vaknade vi upp och konstaterade att det var 10 år sedan vi var på Kornsjö och slängde våra lurviga! Eftersom det inte finns en restaurang i L-vattnet bestämde vi oss för att fira våra 10 år tillsammans på en restaurang i stan! När det blir får vi se!

På midsommardagen var vi bjudna på lunch hos pappa. Där blev det lite hästskokastning! Måste nog säga att märrskon (grävskon) var nog svårast att kasta, ponnyskon var desto lättare!



Victor har haft fullt upp med att busa, Kajsa och Emil har verkligen varit jättesnälla med honom!

Söndagen spelades det kubb och krocket, det råder delade meningar om vem som är bäst!

Igår måndag reste sig Victor upp för första gången. Han tog tag i vagnen och helt plötsligt så stog han upp.......duktig kille! Mamma och Pappa blev så stolta men vi han dock inte ta något kort! Vi får se när han tänker överraska nästa gång!

Nää kära vänner, nu ska jag ut i solen!

papapa, mamama

Åhh idag är jag faktiskt lite seg! Vaknade 05:00 och hade så svårt att somna om.......tror att det berodde på att vi skulle besikta bilen 07:00. Jonas är förkyld (och ni kvinnor vet hur det är när en karl är förkyld) så han undrade om jag kunde åka och besikta bilen. Sagt och gjort, 07:00 rullades bilen in och 07:11 var jag i lägenheten igen med en godkänd bil! Härligt! Trodde faktiskt att det skulle vara någonting eftersom vägen mellan Gideå och Lycksele är som en puckelpist med stora hål!

Efter att bilen var kontrollerade hämtade jag Jonas och Victor, skjutsade Jonas på jobbet och åkte hem till Gideå. Kl. 12:00 hade vi en träff (vi från föräldragruppen), riktigt roligt att se hur de små liven har utvecklats! Vi fikade och pratade om ditt och datt!

Victor har börjat att säga papapa och mamama samt vovovo.......ja det låter verkligen som det sen om det är det han säger är en helt annan sak! Men mamma och pappa är SÅ stolta!

Tycker även att det är roligt att försöka resa sig i vår tidningsinsamling!




Full koncentration!

I morgon åker jag till stugan, Jonas hämtar vi i Åsele på torsdag. Han kommer med bussen!

Nää nu ska jag roa killen som håller på att sortera lite tidningar!

//Adjö!

Stan och plantsättning!

I fredags åkte vi ner till stan och köpte en tripp trapps sol till Victor! Det var även studenten så det var lite folk på stan......vissa fattar inte att man ska flytta på sig om det kommer en barnvagn så min teori var bara att köra på dem efter att man har sagt "ursäkta kan du flytta" på dig 10ggr, men Jonas är för omtänksam! Vi köpte även en del saker på rean. När vi kom hem så hade även Victors nya skor kommit!


Riktigt stiliga!

På lördagmorgon kom även Oskar hit för att tjäna sig lite pengar! Kl. 08:00 bar det av till skogen för plantsättning! Ca. 13:00 kom Jonas hem och hämtade mig och Victor så vi oxå fick oss lite skogsluft!



Tycker lite synd om arbetarna idag eftersom det regnar!

//Adjö!

Packar, donar och längtar efter Frasses!

Har varit ut på en promenad och packat ihop en del saker inför hemfärden idag! Så rolig överraskning!

Imorgon åker vi till stan och köper en tripp, trapp trull stol. Tänkte även passa på att handla inför midsommar! På tisdag har vi en trevlig träff vi mammor hemma hos Anna-Carin. Jag åker sedan till stugan på tisdagkväll eller onsdag, Jonas kommer då med bussen på torsdag. Sedan är det midsommar! Fattar inte vad tiden har tagit vägen.

Jag funderar även på vad vi ska hitta på efter midsommar, eftersom på midsommardagen firar vi 10 år! Naijs! I Långvattnet finns inga restauranger eller andra flashiga ställen så firandet får nog vänta tills vi kommer hem!

Nää nu sitter jag bara och längtar efter frassemat! Hoppas att han kommer ihåg räksalladen ;-)

Adjö!

Överraskning!

Ikväll så ringer broder Peter och undrar vilken tid de ska börja att sätta plant på lördagmorgon, han tänker nämligen skjutsa ner Oskar. Jonas håller då på att sova ner Victor så jag kan inte ge honom något svar utan säger att jag ringer i morgon! När jag kommer tillbaka till sovrummet/tv-rummet, allrummet (eller vad man nu ska kalla det för) så har Victor somnat! Jag börjar då skriva ett sms till Peter om att vi kan mötas efter Lyckselevägen på fredag då Jonas avslöjar en hemlighet! Han har tagit semester på fredag! Har tidigare sagt att han skulle köpa hem Frassemat på torsdag sedan hade han tänkt att överraska med att vi skulle åka hem......men detta blir lika trevligt även fast jag vet om det!

Ställer sig även upp på alla fyra nu och gungar fram och tillbaka, har inte kraft att förflytta sig så än. Tycker nog att det går lika bra att åla sig fram. Kan lova att det går också fort!

För övrigt så har Victor fått sin första pedagogiska måltid.....han har ätit banan helt själv! Jag kan lova att det blev en dusch efter ätandet!









Bananmonster!

Har även ätit välling ikväll för andra gången i sitt liv! Åt och tyckte det var jättegott.........så smidigt trodde inte mamma att det skulle gå!

Nää nu väntar sängen!

Välling!

Victor har vaknat ett antal nätter i rad och ätit så då har vi provat att ge honom välling på kvällen, eller det var första gången igår! Antingen har kossan börjat sina eller så är det en period då han vaknar på natten.......kan inte säga att han är tokhungrig heller! Igår köpte vi en flaska och ordnande 2 dl välling och han åt upp ca. 1 dl men avslutade med mammas utsökta mjölk! Vaknade ändå en gång inatt, så vi får fortsätta att se om han vaknar med välling!

Så här såg han ut igår!



Victor har nästan börjat att slopa eftermiddagssovningen. Sover då endast en gång per dag ca. 12-14 och lägger då sig ca. 21,00........helt okej. Sover han en stund på eftermiddagen vill lilla goungen vara vaken till ca. 22-23!

Nää nu ska vi kika vad som finns i kylen....det vankas middag OCH ikväll blir det kladdkaka till fotbollen!

Tjingeling!

Plantering och ingen klippning!

I helgen blir det plantsättning.......dock inte för mig eftersom någon måste ta hand om lille Victor........SÅÅÅ SYYYND....nej, inte alls! På lördag åker jag och Victor till stan och gör lite inköp! Sedan har jag fått order om att vara kock till skogsmänniskorna! Vi ser väl vad det blir för mat.....groddlår......man måste ju ta tillvara på det som bjuds i naturen ;-)

För övrigt så får vi hjälp av arbetsmyran Oskar.

Har även försökt att få tag i en klipptid, utan resultat! Får se om det finns någon tid hos kusinen nästa vecka!

Nä här ska bytas blöja!

Prisa gud.....

.............jag har fått min skatteåterbäring! Kikade på kontot imorse.....inga pengar,  men nu fanns det ett antal laxar där........Yes! Får värsta shoppingbegäret nu!

                                                                                                                       

För övrigt så är det ett riktigt skitväder här.........regn och sol omvartannat!

Nää nu ska man diska innan maten ska ordnas!                                                  

Bröllop!

I lördags var vi som sagt på bröllop, det var mycket trevligt. De var så fina!

Victor var jätteduktig i kyrkan och på festen. Pratade lite i kyrkan och på festen sov han även en stund! Blev dock jätteglad när vi satte honom i bilen för färd hemmåt. Väl hemma så bytte vi om och åkte upp till Jonas mor och far och firade hans syster som fyllde 25 år. Där fick Victor krypa på golvet.....som han hade längtat hela dagen. Det var även ett annat barn där, Victor var intresserad men inte lilla Amanda.

Victor i kyrkan. Hade sina kåpor på när det spelades musik!



Det är inte det lättaste att få ett perfekt kort på en kille som vill kika på det mesta eller röra sig! Antingen kikar han inte in i kameran eller är skjortan utanför byxorna!












Igår tog vi det bara lugnt. Drog raggen runt Gideå (ja vi var nog ute 35 min.) och röstade. Hade inte tänkt att rösta men när Jonas sa att det gäller faktiskt även Victors framtid tog jag mitt förnuft till fånga! Vill förresten inte heller att SD ska komma med!

idag åkte vi upp som vanligt kl. 05,40......Victor var trött och mamma likaså! Det var ju så fint väder hemma men här är det bara skitregn!!!!

Nää nu ska jag passa på att vila när Victor sover!


Bild från dagens krypning!

Tjing!

Myror i brallan!

Victor har myror i brallan! Han brukare sova vid den här tiden men kan tydligen inte det idag! Han gör allt, och då menar jag allt för att hålla sig vaken! Jag gick ut med hundarna så de skulle få pinka och under tiden hade han plockat ner spjälsängsskyddet. Låg i sängen och drog i det!  Nu leker han med datamusen samtidigt som han lägger sig och vill sitta upp........ja, klockan 15:00 kommer Jonas och hämtar oss och då kommer han garanterat att somna i bilen.

Nu är det för övrigt full fart på golvet, han drar sig fram som aldrig förr. Har dock inte kommit på att det går ännu snabbare om man kryper på knäna. Kan för övrigt sitta bättre och bättre, orkar nu sitta själv i någon sekund! 

Innan vi åker hem idag ska vi hämta stavmixern på expert! Det blir spännande att prova den.

Imorgon är vi som sagt på bröllop, det ska bli kul!

Trevlig helg allihopa!

Favvolåt!

Det här är Victors favvolåt just nu!




Skrattar alltid när vi spelar den!

Tand på G?

Inatt har Victor vaknat två ggr. och grinat. Fick då ligga brevid mamma tills han somnade! Kan nog tänka mig att det är en tand på G. Kikar man i underkäken ser man två vita saker.......men det kan som sagt ta ett tag innan de vill kika fram!

Igår var vi för övrigt på dollar och inhandlade pepparkakor och naturgodis! Tror att jag ska sluta att köpa lösgodis överhuvudtaget.......såg nämligen en man av polsk härkomst som grävde med sina bara händer ner i godsilådan och nej godiset hade inte papper! Fyy faan, tänk de som inte såg det där och går sedan och fyller sin burk med chokladgodis!!!! MUMMA!

På dollar fyller man en burk (liten eller stor till ett fast pris) och tro det eller ej, jag har endast ätit 1/3 av burken! Blir liksom mättad på ett annat sätt av naturgodis än vanligt godis! Hade jag köpt vanligt godis hade burken varit slut innan jag dragit ner rullgardinen! 

Hoppas att stavmixern hinner komma innan fredag! Det stod ju trots allt 2-5 dagar och det är dag 5 i morgon!

Nää nu ska jag passa på att vila så att förkylningen vill försvinna helt innan lördag!

På återseénde!

Veckan klyvs!

Idag klyvs veckan och det är nu ännu närmre tills Jonas har sin semester! *längtar*. Hoppas bara att alla saker är ordnade inför bröllopet som vi ska på lördag! Kände nu när jag provade klänningen i söndags att jag skulle vilja ha en annan.......det är så dax det! Victor kommer i alla fall att bli urgullig i sina finkläder, det är det viktigaste. 

Victor tycker att det är så roligt att krypa fram på golvet, vill inte alls sitta i knäet som förut. Har även ett helt annat behov i vagnen, om han inte vill sova i vagnen vänder han sig på mage och ligger och kikar över kanten! *gullplutten*

Idag kommer Jonas hem vid lunch, sedan tar han sin friskvårdstimme så då ska vi ut och gå! Härligt! Blir ensam ikväll eftersom de skulle ut och göra någonting med hans jobb! Undra vad man ska hitta på då?

Nää nu ska jag lägga mig på golvet med sonen!



(Ha, ha....snyggt att våran "garderob" finns med på kortet)

Stavmixer

Nu har jag betsällt en stavmixer! Vi ska nu göra egen mat till Victor! Blir riktigt skraj när man läser vad barnmatsburkarna innehåller och när man kollar på datumet! Inte helt ovanligt att det är en hållbarhet tom. 2010. Skrämmande att man stoppar i sötnosen sådant + att det är nästan bara kolhydrater i dessa burkar!




Helgen som varit!

Nu är ännu en helg över, nedräkning har börjat till Jonas semester! Vi tar det i etapper......först midsommar sedan en veckas jobb innan semestern. Härligt! På semestern ska vi slå ny brädfodring klart på stugan sedan ska vi nog bara lata oss och eventuellt ta några dagsutflykter!

I helgen har vi varit ute hela tiden! I lördags åkte jag till stan själv och shoppade......kul! Men usch vad fjaskig man blir, kändes som om jag hade varit borta i 100 år när jag kom tillbaka även fast det bara blev ca. 3,5 timmar!

Victor har nu börjat att åla sig fram mer och mer......snart blir det nog en riktig fart på honom.

I går söndag tog vi det bara lugnt, tvättade bilen och latade oss. Jag blev för övrigt grattis på min första morsdag! Fick en parfym från Lancome! Den doftar riktigt gott! Det åts även en bit budapeststubbe! Eftersom jag redan hade grattat mamma i förskotts, i torsdags, gick vi gick sedan och grattade Jonas mamma.

Några bilder från den gågna helgen.









Även en bild från dagens ålning!



Här är pappa riktigt stolt. Victor är verkligen intresserad av fotboll.



Åter till roandet av sonen!

RSS 2.0