Fredag!

Äntligen är det fredag! Hoppas bara att det blir lika bra väder som vädernissarna har lovat i helgen!

I morgon lördag måste jag åka till stan och köpa mig ett par skor till bröllopet! Hoppas bara att det finns några som jag vill ha! För övrigt så har även klänningen kommit med posten så den ligger på affären i Gideå och väntar på mig! Hoppas bara att den passar annars blir det en lång dag i stan i morgon. Jonas och Victor har inte bestämt sig om de ska följa med än.....vi får väl se!

Igår åkte jag en sväng till Åsele och hälsade på mamma. Bjöd henne även på lunch som en morsdagspresent! Vi syskon har även delat på en annan present som hon får på söndag! Det är så roligt att åka hem ibland. Hämtade även finkläderna som Victor hade fått av mormor. Mamma hade även köpt en del andra kläder till Victor så han blir alltid så bortskämd av mormor!

Nu är det bara en vecka kvar tills vi ska på bröllop......det betyder att allt måste fixas i helgen! Strykas, köpas osv. 

För övrigt så är det morsdag på söndag......min första morsdag! Undra vad man bjuds på då? *BLINK* *BLINK* (tillägnat Jonas!)

Nää nu ska jag forstätta att packa ihop sakerna! 

Ha en trevlig helg allihopa! 

Onsdag!

Ja idag är det onsdag, vilket betyder att veckan klyvs.....härligt! Har nyligen kommit hem från en lunchdate med Jonas. Vi åt på Indo, en lokal restaurang med indisk mat! Gott men det brukar oftast vara samma mat men idag var det någonting nytt! Någon form av pastagratäng och skinka......riktigt gott. Victor blev så trött av alla nya intryck på restaurangen så han somnade som en stock på hemvägen i bilen. Klädde av honom utan att han vaknade.

I morgon blir det att kika på lite fotboll, hoppas bara att det inte regnar!

Jonas har för övrigt hittat sig en skjorta och slips till bröllopet, nu är det bara att hoppas på att min klänning hinner komma!

Nää bäst att passa på att surfa lite medans Victor sover, han vill annars trycka på alla knappar och äta på musen.

Morrhår

Ja så hade Ronja ett mindre morrhår! Victor gillar verkligen att dra hundarna i öronen och näsan och vipps så låg det ett morrhår på Ronjas nos. Hon bryr sig verkligen inte......hon låg bara kvar och undrade vad som hade hänt!


Ja, här är morrhåret!

Måndag igen och Victor är sex månader idag!

Grattis Victor på din sexmånadersdag! Fattar inte att tiden har gått så snabbt! Nu försöker han att krypa, ålar sig fram på golvet, snurrar runt som aldrig förr och älskar att stå på stolar eller i vagnen och kika! Självklart håller mamma eller pappa i mig när jag står! Jag har även börjat på att äta gröt till lunch och "riktig" middag. Gillar självklart alla efterrätter som jag får samt mellanmålet, en banan, innan jag får kvällsmjölk av mamma! Men mammas mjölk är nog den bästa.......undra om jag någonsinn vill sluta dricka den? Jag är även en riktig sömntuta, somnar ca. 22-23, sover sedan till 7-8, äter den goda mjölken och somnar sedan om till 9-10.



Helgen är över.......lika snabbt som den kom! Vi räknade ut i morse att det är bara fem veckor kvar tills Jonas har semester och fyra måndagmornar till som vi åker upp hit innan semestern eftersom vi åker som vanligt till stugan på midsommar.

I helgen har vi mest varit ute och donat på. Det har varit ett otroligt härligt väder! I fredags var vi på Örnexpo och gick en sväng på stan! Victor gillade inte att åka vagnen på stan så pappa bar honom. (han är inte bortskämd?!?) På Örnexpo var det rätt så okej med folk, man behövde inte trängas i alla fall! Det enda vi fyndade var munkar......gott!

I lördags åkte vi och kikade på årets första fotbollsmatch på björkvallen, roligt att se. När det började regna så åkte vi och kikade på ett hus i Stensöden! Riktigt fint läge synd bara att det var visning på tisdag! Vill så gärna ha ett eget hus nu!

Igår söndag bar Jonas in ved i källaren så att vi har till öppenspisen och bakugnen.......allt gick inte in så vi tar nog upp lite till stugan oxå!

Det var vår helg! Idag så har vi tagit en sväng med barnvagnen men Victor var inte så sugen på att ligga i vagnen, vände på sig så han låg på magen och kikade på all trafik som körde  förbi oss.......GOKLIMPEN!

Nää nu ska man hoppa in i duschen så man vågar visa sig bland folk idag!

Tjingeling!


Långhelg!

Inatt har inte Victor sovit lika bra som han brukar. Han har nog haft ont i ett av sina ben han fick sprutan. Han har vaknat flera gånger och grinat.......stackarn! Han är även röd vid ett av sticken!

Snart åker jag och Victor och hämtar Jonas i Husum, kommer med bussen ca. 19:10. Ikväll blir det hemmagjord pizza till middag, gott!

Zita har mest legat ute hela dagen i solen och vaktat gården! Vi fick ju även besök idag av en man som ville dela ut "Vakna", lyssnade dock på mig när jag sa att jag inte var intresserad.

Se upp nu alla som är ute och    . Älgkorna börjar nu att stöta iväg sina fjolårskalvar eftersom de ska snart kalva igen! Såg det nämligen igår när jag körde från Lycksele. Stackar kalv! Älgkon sparkade rejält med frambenen mot kalven!

I morgon blir det nog ett besök på Örnexpo om det inte regnar! Vi kanske ses där!
  








Längd och vikt

Glömde skriva att Victor väger nu 7930g och är 71 cm lång! Han kommer att bli en lång och reslig karl! Enligt " längd och viktkurvorna" är han en lång kille! Fattar inte att han snart är 6 mån.

Nu har vi båda vilat middag.....skönt! Fattar inte att jag är så trött......undra om det är någon förkylning som finns i kroppen  

I morgon kommer Jonas hem, skönt att det är långhelg. Vi ska bara ta det lugnt och eventuellt åka in på Örnexbo.

Victor sover fortfarande så då kanske jag hinner putsa några fönster till!  

  








Spruta

Idag åkte jag och Victor till Gideå igen för att han skulle få sina sprutor! Vi hade tid kl. 12:50 och jag tror att mamma var mest nervös! Han började att grina när det nästan var klart.......han var så duktig!  Nu är han trött, sover som en stock. Kom även ihåg att han blev jättetrött första gången han fick sprutorna.

Igår så blev vi så sugen på en mjukglass så vi åkte in till Frasses, väl där fick vi höra att glassmaskinen var trasig! Vi åkte runt för att kika om det fanns någon annan stans men det gjorde det inte......de cafeér som hade mjukglass hade stängt kl. 19:45.........och Lycksele ska vara en stad!  


Nu vaknade Victor........vill så gärna hjälpa mamma att skriva på tangentbordet......











Helgen är över men snart kommer ju en ny!

Helgerna går som vanligt fort. I lördags hade vi möhippa för den blivande bruden, vi höll igång hela dagen. Avslutade med en middag på strutsfarmen. Riktigt gott!

Kikade även traditionsenligt på schlagern......tycker inte att Sveriges bidrag lät lika bra som när det var uttagning i Sverige! Det vinnande bidraget som Norge hade är det lite fart i. Tror att ju mera man lyssnar på den desto bättre blir den.

 

Igår så putsade jag alla fönster på utsidan. Började även inne och mellan de fönster som är delningsbara........har några fönster som väntar på mig hemma som jag inte hann färdigt! 24 rutor närmare bestämmt eftersom det är bara delningsbara fönster kvar!

I morgon åker jag och Victor hem......kl. 12:50 ska Victor få sina sprutor och bli "besiktad" av en läkare. Tycker verkligen inte om när lillen ska få sprutor, han blir så ledsen och ont gör det ju också. På onsdag kommer Jonas med bussen till Husum så då hämtar vi honom där!

Idag är det en riktigt härlig dag, +17 i skuggan. Tror nog att det blir en mjukglass i em. Gott!

På återseende!

Äntligen är kläderna klar!

Som vi har letat men inte hittat någonting till Victor till det kommande bröllopet men mamma hon har hittat hon! Igår ringde hon och sa att Victor skulle få detta!
 Skjorta, fluga, väst och byxor. Han kommer att bli ursöt!
Tack än en gång snälla mamma!

Jag och Victor har nyligen varit på en promenad. Nu väntar vi bara på att Jonas ska hämta oss sedan bär det av hemmåt! Ikväll blir det grillning av flintastek.......gött!

Adjö!

Torsdag!

Idag sov Victor ända till 8:30....åt lite och somnade om till 10:30 då pappa Jonas ringer! Jonas säger att han kommer hem och äter lunch samt att han tänker ta friskvård efter lunchen........då fick vi minsann eld i baken. Vi steg upp, klädde på oss och käkade.

Efter att vi alla hade ätit gick vi ut på en promenad, Victor var hyffsat nöjd men efter halva promenaden ville han inte ligga ner mera så Jonas fick bära honom. Han tycker verkligen att det är så kul att se allt som händer. Har tyvärr lite ont i magen......har tyvärr inte gjort 2:an på två dagar. Hoppas att han gör det när Jonas kommer hem, då är det bara att stoppa in honom i duschen.

Ikväll stundar det fika......traditionsenligt. 

Funderingar om en semestertripp fortsätter........vi får se vart det bär av!

Igår skrämde mamma mig verkligen. Vi hade pratats vid innan Victor skulle äta. Ca. 1 timme senare får jag ett sms från ett okänt telenr. där det står: hallo vad gör du? har vicktor ätit klart?

Jag kikade genast ut genom fönstret för att se om det var någon som kikade in.......kollade sedan på hitta och eniro (på telefonnr.) utan resultat. Ringde sedan Jonas för att höra om han kände igen nummret, men det gjorde han inte. Ringde sedan mamma och berättade om det otäcka meddelandet och att jag inte vågade gå ut på en promenad ......då skrattar hon och säger att det var hon som skickade det felstavade meddelandet från datorn.......hon har mobilt internet! Jag säger bara att hämnden är ljuv! Var så säker!

Nää nu vaknar sötnosen!

 

Ibland är det så attans svårt att komma på en rubrik.....

Igår steg vi upp i ottan........06:30, åkte först till stan på röntgen och sedan hem igen. Kl. 13:00 var det dags igen för träffen i Husum om hur man gör när små och stora barn sätter i halsen. Vi övade både på små och stora dockor..........svårt men väldigt nödvändigt eftersom det kan hända vem som helst och vart som helst. Någonting som BVC sköterskan sa att vi ska fråga på föräldraträffar på dagis osv . hur ofta lärarna har utbildning i detta! Det händer tyvärr inte så ofta.......

Det var väldigt roligt att se alla småttingar ligga och åla/krypa på golvet. De nöps pussades och grät.

Efter att utbildningen var klar åkte vi tillbaka till Lycksele!

Idag har vi inte gjort så mycket alls, gått på en promenad. Ikväll blir det en sväng på dollar för att inhandla lite tuggben till vovvarna som har urtråkigt här!

Nää dags att byta blöja!

Semester

Vi smider planer inför vad vi ska göra på vår semester.   Vi kommer att tillbringa en del av semestern till att snickra i stugan men vi har även sagt att vi ska göra någonting annat. Har nyligen kikat på en kryssning till Riga........vem vet! Låter himla trevligt, vi får se. 

Nää ska fortsätta att kika runt lite.

Bye!








Söndag!

Så var det söndag igen!   Har nyligen skjutsat Jonas till Husum och bussen! Han åker nu via Umeå sedan Lycksele. Hoppas nu att han hinner med bytet i Umeå eller att busschauffören är så trevlig och meddelar Lyckselebussen att det blir en passagerare till, han är framme kl. 00:00 inatt. Måste sedan gå ca. 2 km innan han är hemma i lägenheten. Ringde honom nyligen och han behövde inte betala från Husum till Umeå eftersom chauffören tyckte att det var så jobbigt att knappa in   

För övrigt så har vi inte gjort någonting speciellt i helgen, tvättat bilen och krattat ihop det sista av löven. Viictor försöker lära sig  att krypa, försöker att ställa sig på knäna men de har inte riktigt ork att hålla sig kvar. Trägen vinner tillslut.

Nu ska jag och Victor snart ta på oss pyjamasen och sedan krypa till kojs.

Ha en fortsatt trevlig söndag.










07:45

Ja, så länge sov Victor i morse. Han somnade kl. 22:00......måste pås¨tå att jag sällan är trött! Hur ska detta gå när man ska börja jobba???? Tur att dte är ett tag kvar!

Igår var jag och klippte mig på Clippshoppen, blev verkligen nöjd. Tycker alltid att det är så jobbigt att gå och klippa mig på ett nytt ställe men jag blev supernöjd.

Idag åker vi hem till kära Gideå. Jonas åker buss upp till L-sele på söndag (eftersom vi bara har en bil som fungerar) och jag kommer upp på tisdag igen efter röntgen och en utbildning om hur man gör när man sätter i halsen.

Nää dax att röja upp här innan Jonas kommer hem på friskvård, då ska vi även packa in i bilen!

Ha en trevlig helg allihopa! Själv så ska vi bara slappa och ta det lugnt!

Klippning!

Mitt hår ser ut som en katastrof så idag ringde jag runt till flera salonger här i stan. Tillslut så fanns det en klipptid idag kl. 17:00 på ett ställe som heter Clippcorner! Hoppas att jag ser ut som en människa när jag kommer ut därifrån! Hon som svarade lät ju i alla fall trevlig. Ringde även till ett annat ställe och tur att det inte fanns någon tid där......hon som svarade lät som om hon var 100 år!

Solen lyser så fint ute men det blåser en hel del. Igår kom det snöblandat regn......men på eftermiddagen sprack det upp och blev jättefint!

Satt även mest på internet hela dagen igår för att leta kläder till mig och Victor inför det kommande bröllopet. Hittade en klänning till mig så vi får se om den passar!

För övrigt händer det inte så mycket annat roligt här i lapphålan. Ikväll blir det sedvanligt torsdagsfika.

Adjö!


Otursdag?

I morse åkte jag, Victor och vovvarna till Gideå eftersom Victor skulle ta sina 5 mån. sprutor kl. 12:50.

Efter att jag kommit hem går jag och hämtar posten i sedvanlig ordning. Upptäcker då att jag fått ett brev från landstinget där det står att jag har tid för lungröntgen torsd. 30 april kl. 8:50.........vid uteblivet besök debiteras 350:-.   
Alltså har kallelsen kommit på måndagen och röntgen skulle vara på torsdag........lite kort varsel! Ringde dit nu och förklarade att jag är borta på veckorna. Fick en ny tid och behöver inte betala 350:- Tur!

Kl 12:00 ringer bcv sköterskan på min mobil och undrar om jag åkt. Hon berättar att läkarens mamma har avlidit så det blir inga sprutor idag!  Har kört 18 mil enkelväg helt i onödan.........

Jag och Victor har redan bestämt att vi åker tillbaka till Lycksele igen ikväll!

Kan man ha mera otur?











Se upp!

Se upp alla som tänker besöka Fågelvägen 7 i Lycksele. Ta inte längts upp på handtaget på portdörren! Det är blod där!!!! FYYYYYY vad äckligt!

Dagarna som gått....

I tordsags (sista april) åkte jag in till Åsele för att hämta Jonas som kom med bussen, vi handlade och åkte sedan tillbaka till Långvattnet! På eftermiddagen kom även brodern Stefan med familj, trevligt! Klockan 21:00 tände vi brasan. Vi var lite orolig ett tag eftersom det enda som låg på brasan var gamla tidningar och böcker som jag hämtat i stugan men tillslut så fick vi ihop en ganska stor brasa. Vi åkte och hämtade lite ris efter Nytjärnsvägen samt så hade Stefan rensat sitt garage på skrot! Vi var väl vid brasan till ca. 00:00, gick sedan hem till stugan och sov.

På fredagen åkte vi till Oskar som fyllde år. Camilla hade bakat åtta olika tårtot som vi smaskade och åt av. På kvällen blev vi bjudna på mat av mamma och Kenneth, vi och Stefans familj fick grillat. Ulf kom även förbi och vi var alla ute surrade en stund över en mysig eld.

Emil och Kajsa fick träffa kusin Victor i två dagar. Emil sa:

- Asså Victor är så jävla söt!
Gulligt va!


Här verkar det dock som om Emil tycker att Victor är lite högljudd!

Lördagen kom Peters familj förbi, vi bjöd på middag! Ordnade burritos vilket alla gillade! Innan maten gick vi upp på solbacka och spelade kubb! Damerna mot herrarna......ja jag behöver inte ens nämna vilka som vann helt överlägset! Inför andra omgången tog karlarna fram eltejpen för att tejpa fast kubben! Vi hann dock inte spela färdigt den matchen eftersom regnet och årets första åska drog in!

När alla Peters familj åkte hem så gick jag och Jonas till stugan och gjorde upp en eld samt grillade lite korv.



Zita satt mest framför stugan och vaktade eftersom hon är så mörkrädd!



Victor låg i vagnen och sov så gott!



Sedan var sista dagen på helgen kommen.......söndagen! Jag storstädade stugan sedan packade vi ihop sakerna och begav oss till Lycksele. Victor var så trött i bilen, somnade med bitringen i händerna! Långvattenluften gör en trött! 



När vi sedan kom fram visade det sig att internet inte fungerade! Vad gör man utan internet när vi inte har tv här......jo spelar snood. Nu idag vid lunchtid så fungerade det igen, tack och lov!

Lovade tidigare i veckan att visa bilder på Vicor när han hade peruken på sig och här kommer de!





Visst är han söt!

Tack för mig!

RSS 2.0