Saffran!

Fasiken vad dyrt det är med saffran! Idag köpte vi tv påsar och det kostade 63:-...........inet billigt! Känns inte som om man bakar flera liter av lussebullar!


Mera rivet!

Vi håller fortfarande på med vårt projekt köket......vi har nu rivit mera ska nu börja fundera vart vi vill ha eluttag.


Här ser man en del av timmerväggen.

1:e byggmästare.

Bakom byggskivorna hittade vi spår av att det hade suttit en gammal dörr.

Idag var vi ner till stan med ett släpvagnslass byggskivor........guuud vad bra ordnat det var på Måtippen!
Efter att vi hade kastat byggskivorna åkte vi till Sandra, Jim och Jonna för att hälsa på och kika in deras nya hus! Guuud vad fint de hade! Vi träffade även Verona och Elise......det var så kul att träffas och surra lite!!!! Hoppas att det inte dröjer lika länge tills nästa gång vi ses!

Nää nu ska vi ta fram lite gardiner......det är 1:a advent snart och inte ens vitt på backen ute.......

/Bye


1 år

Fyy vad tiden går fort! Det var nämligen ett år sedan Victor föddes. Idag har vi firat hela dagen lång. Första gästen kom kl. 12:00 och de sista gästerna gick hem 21:00.......vi var alla ganska trötta när det blev tyst här men roligt har det varit!

Jag har fått så många paket, här är några saker: Pulka, xylofon, maracas, en Brio farm som är utbyggbar, slagbräda, byggklossar, pekböcker, tallrik, bestick och kopp och massa msassa mer. Nu är rummet fyllt med leksaker så nu har jag aldrig tråkigt!

Här kommer några bilder från den stora dagen:


Vi lyckades fånga den roliga minen som han alltid visar när han är förvånad.



Farmen med tillhörande djur. Man byter ut djuren och trycker på knappen så får man höra hur de låter!

Victor och mormor ute på promenad.

Dagen var TOPPEN och jag längtar till nästa födelsedag!

 


Minikalas

Dagen innan Victor fyllde år hade vi bjudit polarna som vi lärt känna i mammagruppen! Moa och Vilmer kom och vi hade jättetrevligt! Vi käkade tårta och bullar samt lekte en hel del! Victor fick även fina presenter som han gillade!

På kvällen kom Jonas hem och vi förberedde den stora ettårsdagen genom att blåsa upp ballonger och bakade tårtor.

Här är alla busfrön samlade.


Umeå nästa!

I eftermiddag skjutsar darlingen mig till Umeå där jag ska träffa Elin och Sara! Vi kommer att ha skitkul ihop, det var ett tag sedan vi träffades så vi har en hel del att ta igen ;-) Stannar där tills i morgon, tänker hinna en sväng på stan då innan jag tar bussen hem. Måste köpa finkläder till Victor och ett paket till!

Fattar inte att Victor fyller ett år på onsdag! Shitt vad tiden har gått snabbt! Måste säga att det är väldigt svårt att bärga sig när det gäller att köpa paket! Skulle vilja köpa allt man ser, men man får inte glömma att det är jul snart oxå.......då blir det en hel del paket oxå ;-)

Ska nu packa ihop det sista medan Victor tar sig en lutare!

Ha det gött allihopa!

Skitväder!

Vilket skitväder!!! Victor och jag har varit ute trots allt idag ändå, blir tokig av att bara sitta inne!

I helgen så har vi gjort en del. Jonas var ute på jakt efter Ronja på lördag.......Jonas ville jaga en halv dag och Ronja tog sig en heldag! 19:00 behagade det att komma till husse!

Sedan så bakade jag och Victor bullar och en sockerkaka.....det gäller att bunkra upp när det blir kalas. För övrigt så drog vi spik från gammalt reglingsvirke och spånskivor. Vi har även hunnit lasta alla spånskivor på släpvagnen så vi kan dra ner det till måtippen.

Vi har nästan rivit klart allt och städat upp det värsta. Vi skulle rita på golvet för att se hur det skulle bli men när jag ritar så stämmer det inte.....hmm...Jonas hade räknat fel!! Vi får helt enkelt ta 60 cm bänkskåp vid väggen mot fönstret, även fast vi hade tänkt att ta 80 cm.

Vi har även lite funderingar om hur vi ska ha kranen. Antingen närmast spisen eller så har vi en bänk emellan. Jonas tycks ha hört att man inte ska ha kranen närmast spisen. Fördelen med att ha kranen närmast spisen är att det blir lite mera bänkyta.

Kan tyvärr inte visa hur vi har ritat eftersom teknikmosntret förstår inte hur hon ska lägga upp bilder från Ikea homeplanner! Men så här har vår helg sett ut och jag visar även slutresultatet!









Avslutar med några bilder på Victor!




Victor gillar verkligen att krypa omring med Jonas jakthatt! 

//Vinke vink


Tävling!

 

Jag är med och tävlar om denna fina skylt! Tävla du med HÄR!

//Lycka till!


Fredagen den 13:e

Se upp alla skrockfulla människor för idag är det fredagen den 13:e! För övrigt så är jag inte skrockfull alls och eftersom jag är född på en sådan fredag så jag inbillar jag mig att dessa dagar ger mig tur! Vi får väl se!

Ikväll blir det Idol sedan så ska vi röja upp det vi rev förra helgen, och det är inte lite att att ta tag i!

Victor har för övrigt hittat en ny favvo sak, grisen! Det är helt enkelt en vanlig kylskåpsmagnet som jag fick av Sandra och Verona. Han verkligen älskar den, bär på den överallt och käkar på den med jämna mellanrum. Tycker det är väldigt roligt när den fastnar på kylskåpet också!



Nää nu blir det till att vila en stund, bäst att passa på när herrn sover!

Adjö!


Salt, livets krydda???

Ja nu är det bara 18 nätter till som jag och Victor sover i denna lägenhet, fattar inte att tiden har gått så fort! Det blir lite annorlunda när man bor i en resväska! Du kommer hem på fredagkväll men det är ingen idé att packa upp ur väskan eftersom du ska packa om allt igen på söndagkväll! Sedan har vi haft lite olika traditioner här som tex. torsdagsfika. Det betyder helt enkelt att man firar att fredagen står på lut och att vi ska åka hem. Sedan har vi endast haft kryddorna salt och curry här (ha, ha....skämms nästan att skriva det, vi har ju kunnat handla fler kryddor) men måste säga det att jag blir förvånad vad god maten kan bli med bara salt ;-) Ett tips till alla fattiga studenter!

Victor gör verkligen stora framsteg nu! Kikar han i en bok och ser att den är uppochner så vänder han på den själv. Har även lärt sig att klättra upp i sängen och vända sig och hasa sig ner när han ska ner......men idag gick det lite väl snabbt och han ramlade och slog i huvudet stackarn! Mamma blev skiträdd men med lite Hopla så ordnar sig det mesta. Är fortfarande lite feg och vill helst inte släppa taget för att gå själv, går och håller i en hand från oss men inget mera, men det kommer väl det också!

För övrigt så planerar vi vad vi ska köpa till Victor när han fyller år! Det är även snart dax att inhandla julklappar så det gäller att tänka på vad han ska få då också!

Bye!

Grattis på farsdag!

Grattis far och världens bästa pappa Jonas Wallin på farsdag! Jonas fick för övrigt en present i morse och frukost på säng!

Här rivs det!

Igår rev Jonas bort garderoberna i det blivande köket och idag kom Jonas pappa ner för att hjälpa till att bröja riva det andra. Så här ser det ut när de jobbar.



Den snygga provisoriska dörren så att det inte ska damma och dras med överallt!





Avslutar med en bild på mor och son!


//Vinke vink!


Lördag!

Hej hopp, så var denna helg snart slut ;-) Possitiv va?

Idag latade vi oss rejält på förmiddagen! Sedan kom Victors farmor och farfar förbi en sväng innan vi gick upp till affären för att handla lite. På eftermiddagen fick vi även besök av brodern och Victors kusin Emil. Victor hann med att brotta ner Emil och ge honom ett klösmärke under ögat.....stackars Emil. Victor blir så hårdhänt med andra barn.....vill kanske visa att han är stark när han ser andra yngre!

Jonas har för övrigt rivit bort garderoberna i vårt blivande kök. Köket vi har ritat känner vi oss så gott som klar med men vi behöver ändå åka och kika hur andra kök är för att få lite ytterligare inspiration.

Sitter nu och kikar på körslaget medan Jonas försöker att sova ner Victor! Kan säga att det har inte blivit det allra lättaste på slutet ;-)

Nää ska nu läsa lite "hus & hem"!

//Vinke vink! 

Uppdatering!

Oj, det har visst gått ett tag sedan jag skrev här! Det kan enkelt förklaras med att i denna lilla etta får man inte mkt tid för sig själv eller så vill Victor blogga istället.....vilket slutar med att han stängt av datorn eller så har han tryckt en massa snabbkommandon som man inte fattar hur man ska få en rätsida på ;-)

Ja, vad har hänt på en vecka! Victor och jag blev tyvärr förkylda men vi har dock klarat oss från febran! Victor är väldigt tät i sin näsa så han har stundtals svårt att äta och andas genom näsan. Är dock livrädd (som sin mamma) att man ska peta på näsan hans!

Victor börjar sakta men säkert bli lite tuffare att stå helt själv, har även tagit tre steg. Märker själv när han släpper de han håller i, då ler han så gulligt och skyndar sig att ta tag i saken igen så att han inte ska ramla!

För övrigt så räknar Jonas varje dag hur länge till vi ska leva detta "tattarliv" innan han får vara hemma med Victor! Om jag inte minns helt fel så åker han upp 8 ggr. till! Jag och Victor åker nog upp bara 5 ggr. till eftersom Jonas har tagit lite ledigt kring Victors födelsedag och så blir det en liten kortvecka under julveckan!

Måste säga att vi har klarat detta helt galant! Tänk er 3 personer och två hundar på 30,5 kvm i ett år!!!! Fattar det inte själv! Folk frågar vad jag gör på dagarna och det undrar jag med ibland. Måste säga att jag promenerar ca. 45 min-1 timme dagligen och när Victor sover så passar jag allt som oftast på att vila! Att städa denna lilla håla tar ju knappt 20 min men det sysselsätter vi oss med ibland oxå! Vi kommer i alla fall att skratta åt detta "elände" när vi båda har ett jobb i stan! Tror i alla fall att man inte blivit dummare!

Nää nu ska man packa ihop det sista!

Ha det gott kära läsare!

Bjuder på några bilder från den vecka som snart passerat!



Victor har fått låna Jonas jakthatt, den gillar han!

Aja baja!



Bye!


RSS 2.0