Pepparkakscheesecake
Vill ni göra en god efterrätt prova denna:
Ingredienser:
Botten:
25 stycken krossade pepparkakor, cirka 4 deciliter
75 g smält smör
2 st stora ägg
1 dl finkornigt strösocker
400 g philadelphiaost
0.5 tsk vaniljsocker
Glasyr:
3 dl gräddfil
2 msk finkornigt strösocker
0.5 tsk vaniljsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 170 grader. Låt den bli varm.
2. Blanda pepparkakskrosset och det smälta smöret till en massa. Tryck ut den i en form med löstagbar botten, cirka 24 centimeter i diameter. Låt degen gå upp 2 centimeter på kanten. Ställ sedan formen i kylen.
3. Gör fyllningen under tiden: Rör ägg, socker, ost och vaniljsocker till en slät smet. Häll den i formen. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut formen. Låt stå cirka 5 minuter. Höj ugnstemperaturen till 200 grader.
4. Rör gräddfilen, sockret och vaniljsockret till en jämn smet. Bred ut den på kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Ställ kakan svalt i minst 8 timmar.
5. Garnera den kalla kakan med vindruvor. (Ej nödvänigt!)
Receptet finns även HÄR
Lycka till!